GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Temmuz 2024 Pazartesi 16:25

Sendika ve Tugay bir araya geldi... Büyükşehir’deki TİS krizinde gözler CHP’de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden TİS görüşmelerinde bugün sendika yönetimi ile Başkan Cemil Tugay bir araya geldi. Başkan Tugay sendikanın teklifleri ile ilgili CHP Genel Merkezi'ni işaret etti. Başkan Tugay sendikanın daha önce önerdiği teklifin ve enflasyon farkları ile ilgili kendisinin herhangi bir olumsuz tutumu olmadığını, CHP Genel Merkezi'nin kabul etmesi durumunda bu teklife olumlu bakacağını iletti.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Bugün sendika yürütme kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Cemil Tugay ile görüştü. Görüşmede sendika yönetimi taleplerini bir kez daha Başkan Tugay’a iletti. Başkan Tugay ise sendikanın daha önerdiği teklifin ve enflasyon farkları ile ilgili kendisinin herhangi bir olumsuz tutumu olmadığını, CHP Genel Merkezi'nin kabul etmesi durumunda bu teklife olumlu bakacağını iletti.

Sendikanın açıklaması şu şekilde:

Yürütme Kurulumuzun Sayın Cemil Tugay ile bugün yaptığı görüşmede mevcut kazanılmış haklarımız olan sdt, ikramiyeler, halkın bakkalı gibi mali hakların dışında sosyal, özlük ve demokratik haklarımızın da korunmasına ilişkin talebimizi bir kez daha ifade ettik.

Sn.Cemil Tugay daha önce önerdikleri teklifin ve istenilen enflasyon farklarının (2024yılı Temmuz, 2025 yılı Ocak ve Temmuz) verilmesine ilişkin kendisinin herhangi bir olumsuz tutumu olmadığını, CHP Genel Merkezi'nin kabul etmesi durumunda bu teklife olumlu bakacağını iletmiştir.

Geldiğimiz noktada, Sendikamız olarak bu süreci yürütürken bir taraftan da açıkladığımız eylem takvimine  devam edeceğimizi ve emekçilerin kazanımlı toplu sözleşme talebinin bir an önce karşılaşması için mücadelemizi sürdüreceğimizi de bir kez daha ifade ediyoruz.

Talebimizin CHP Genel Merkezi'ne duyurulması amacıyla eylem programımızda açıkladığımız gibi yarın, Saat 11:00'de  İZSU Genel Müdürlüğü Önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir.