GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mart 2021 Pazar 08:53

Selvitopu, tartışmada son noktayı koydu: O parkta semt evi olmayacak

Yeni düzenlemelerde bulunmak için çalışma başlatılan Esenyalı mahallesindeki Özdemir Sabancı Parkı'nın içinde yapılacak binanın semt evi olması düşüncesinin, halktan gelen tepkiler nedeniyle hayata geçirilmesinden vazgeçildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Amacımız parkı yenilemek, modern hale getirmekti. Madem mahalle sakinleri orada semt evine karşı, biz de yapmayız. Parkı iki ay içinde yeniden hizmete sokacağız" açıklamasında bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Karabağlar'ın Hıfzıssıhha bölgesinde yer alan Esenyalı mahallesindeki Özdemir Sabancı Parkı'ndaki oyun grupları ve zemindeki döşemelerin sökülmesi, mahalle sakinlerini alarma geçirdi. Park içinde bulunan, ekipler tarafından budanan dört adet karabiber ağacının kesildiği algısıyla birlikte, semt evi açılması amacıyla parkta yapılaşma olacağı bilgisi, mahalleliyi sokağa döktü. Binlerce imza toplayan vatandaşlar, herhangi bir afette toplanma yeri olarak da hazırlanan alanda sadece park olmasını istediklerini, semt evine ihtiyaç olmadığını, dilekçeyle Karabağlar Belediyesi'ne iletti.

VATANDAŞIN İSTEMEDİĞİ BİR ŞEYİ ASLA YAPMAM
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, projede sadece parkın tepeden tırnağa yenilenmesi olduğunu, vatandaşlardan muhtarlık aracılığıyla gelen talep üzerine 100 metrekarelik alana, içinde çay ocağı, tuvalet ve toplantıların, eğitimlerin yapılabileceği bir salonun yer alacağı bir semt evi inşa etmeyi planladıklarını doğruladı. Başkan Selvitopu, alanda çalışmalar başladıktan sonra gelen tepkiler ve başlatılan imza kampanyası üzerine, semt evi düşüncesinden vazgeçtiklerini bildirdi.

"Vatandaşlarımızın istemediği bir şeyi asla yapmam" diyen Başkan Muhittin Selvitopu, şu açıklamalarda bulundu:

ÖZDEMİR SABANCI PARKI, ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL OLACAK
"Karabağlar'da Barış Selçuk Parkı, Hulusi Kentmen Parkı gibi yerleri modern hale getirdik. Yıllardır yenileme çalışması yapmadığımız Özdemir Sabancı Parkı'nda da benzer bir çalışma başlattık. İş makinelerimiz oyun gruplarını, zemindeki taşları kaldırdı. Vatandaşların itirazlarını görmezlikten gelmemiz imkansız. Dolayısıyla oraya açılması talep edilen semt evini istemeyen, gereksiz gören çoğunluk var. Hal böyleyken bizim oraya semt evi açmamız düşünülemez. Zaten Adnan Süvari Mahallesi'nde bir semt evimiz var. Projenin aslında zaten semt evi yoktu. Talep üzerine ekleme yapmıştık. Arkadaşlara talimat verdim, orada semt evi için herhangi bir yapılaşma olmayacağını bildirdim. Ekiplerimiz, Özdemir Sabancı Parkı'nda birkaç ağacı budadı. Çünkü karabiber ağaçlarının dalları fırtınada kırılmıştı. İki-üç ay içinde o ağaçlar, filiz verecek ve eski görünümüne kavuşacak. Orada tek ağaç dahi kesmedik, sadece budama yaptık. Parka gelince... Yeni oyun grupları ve yapacağımız modern düzenlemelerle, iki ay içinde Özdemir Sabancı Parkı, mahalle sakinlerinin, çocuklarımızın hizmetine açılmış olacak. Park, eskisinden çok daha güzel olacak."