GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Mart 2021 Pazartesi 12:49

Selçuk'taki 'Love Erdoğan' krizinde yeni perde!

Selçuk'ta izinsiz olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından kaldırılan "Love Erdoğan" afişleri krize neden olmuştu. Selçuk Belediyesi yeni bir hamle yaparak şehirdeki tüm reklam panolarına "Tek Sevdamız Atatürk" afişleri astı.

EGEDESONSÖZ- ABD'de dünyanın en ünlü meydanlarından biri olan Times Meydanı'nda FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen bir dernek tarafından 'Stop Erdoğan' yazılı ilan verilmesinin ardından olaya tepkiler sürerken, AK Partililer ilanın yayınlandığı aynı alana 'Love Erdoğan' ilanıyla yanıt vermişti. Türkiye'de de bir çok belediye meydanlarına 'Love Erdoğan' yazılı afişler yerleştirerek olaya tepki gösterirken, Selçuk'ta AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından ilçenin çeşitli yerlerine asılan 'Love Erdoğan' afişleri, Selçuk Zabıtası tarafından toplatılmıştı.

Afişlerin toplatılması kararı sonrası ise AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, "Cumhurbaşkanımızın adının geçtiği, görselinin olduğu panoları kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Girbiyanoğlu'nun açıklamaları üzerine yazılı olarak açıklama yapan Selçuk Belediyesi ise, "Ak Parti Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından kanuna aykırı olarak izinsiz bir şekilde kamusal alanlara yerleştirilen reklamlar, kanunun bize emrettiği sorumluluklar uyarınca Belediyemiz ekipleri tarafından kaldırılmıştır" ifadelerine yer vermişti.

Yaşanan olaylar sonrası AK Parti'den Selçuk Belediyesi'ne eleştiriler gelirken, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'den dikkat çekici bir paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Sengel, Selçuk'ta bulunan panolara Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerinin konulduğunu duyurarak “Ülkemiz pandemi ile mücadele başta olmak üzere pek çok ciddi sorunla karşı karşıyayken ve maalesef yönetilemiyorken, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun bize armağan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerini hatırlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.  Sorunlarımızı siyasi ihtiraslarla değil laik, demokratik ve çoğulcu bir anlayışla çözebiliriz.  Bizim tek liderimiz ve sevdamız Atatürk’tür. Andımızda her vesileyle haykırdığımız üzere, Atatürk’ümüzün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimizi herkese bir kez daha ilan etmek istedik.  Bu yüzden kentimizin birçok noktasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün afişlerini astık. Biliyoruz ki 82 milyon yurttaşımızın Atamıza sevgisi ve hasreti de bunu gerektirir” dedi.