GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Nisan 2024 Salı 16:51

Selçuk’ta sürpriz yapan Ülgür’den açıklama: Aday olmasaydım AK Parti kazanırdı!

Selçuk’ta Filiz Ceritoğlu Sengel’e 367 oyla kaybeden eski Başkan Vefa Ülgür, “Benim derdim, koltuk değil; yanlış adaydı. Ben aday olmasaydım, AK Parti seçimi kazanırdı. Bu tezimi haklı çıkaran AK Parti anketleri vardı” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de en çok konuşulan ilçelerin başında Selçuk oldu. 367 oyla mevcut başkan Filiz Ceritoğlu’na seçim kaybeden Ülgür değerlendirmelerde bulundu.

Üç dönem CHP rozetiyle Selçuk Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Vefa Ülgür, “Bir kere ben CHP’ye rakip olmadım” dedi ve CHP’ye destek verecek üç meclis üyesi kazandırdığını belirtti.

CHP’li olduğuna vurgu yapan Ülgür, şu değerlendirmede bulundu:

“Benim CHP’liliğimi ne Deniz Yücel bitirebilir, ne de Genel Başkan bitirebilir. Ben hiçbir şekilde partime muhalefet ederek yerel seçim yürütmedim. Sadece Filiz Hanım ve ailesini, ranta olan ilişkilerini eleştirerek yürüttüm. Zaten o işini düzgün yapsaydı, ben aday olmazdım. Benim derdim belediye başkanı olmak değildi. Zaten o görevi üç dönem yaptım. Nitekim 2019’da aday olmadım. Tek istediğim, Filiz Hanım’ın yanlış aday olduğunu anlatmaktı.

AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, TİP’li seçmenlerin oylarını aldım. CHP’nin oylarının yüzde 50’sini aldım. Filiz Hanım’ın 2019’da aldığı oy, 12 bin 570’di. Bugün 8 bin 400 oy alabildi. Belediyeye 300’den fazla işçi aldılar. Yaptıkları mobbingin haddi hesabı yok. Filiz Sengel, CHP’nin 5 bin oyunu ya almıştır, ya almamıştır ama tabelaya 8 bin 400 yazıldı.

Dedim ki, Filiz Hanım önseçimden çıksın, onu destekleyeceğim. Önseçime de itiraz etti, çünkü önseçimden çıkamayacağını kendisi de çok iyi biliyordu. Başka bir aday bulun, beraber yol yürüyelim, dedim. Onu da yapmadılar. Ben takımın içinde olmayayım, fark etmez, dedim, dinlemediler. Seçimde Selçuk’ta kralın çıplak olduğunu söyledim. Kralın çıplak olduğunu haykırdım. Gerisini Selçuklular getirecek. Bu ailenin hiçbir şekilde siyasete devam edemeyeceğini düşünüyorum. AK Parti üçüncü sıraya düştü. Ben aday olmasaydım, AK Parti seçimi kazanırdı. Bu tezimi haklı çıkaran AK Parti anketleri vardı.