GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Nisan 2024 Perşembe 10:15

Selçuk’ta oy sayımı tamam… İtiraz etti, aradaki fark arttı!

Mevcut Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel ile Bağımsız aday Hüseyin Vefa Ülgür arasında 367 oy farkı, Ülgür’ün yaptığı itiraz sonucu yapılan yeni sayımdan sonra 374’e yükseldi.

EGEDESONSÖZ – 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına yapılan itirazlardan biri de Selçuk’ta olmuştu. CHP’den üç dönem Selçuk Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Vefa Ülgür, son seçime Bağımsız aday olarak girmiş, seçimi 367 oy farkla kaybetmişti. Ülgür, geçersiz oyların tekrar sayılması yönünde yaptığı itirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, sayım işlemini tamamladı.

GEÇERSİZ OYLARIN 24'Ü GEÇERLİ SAYILDI
Yapılan son sayıma göre, geçersiz kabul edilen 1380 oya ait pusulalar yeniden değerlendirildi ve geçersiz oylardan 24’ü geçerli sayıldı. Son sayıma göre, CHP adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’e 8 oy gelirken, AK Parti adayı Zeynel Bakıcı’nın oylarında 12 artış oldu. DEM Partisi 2, Vatan Partisi’ne bir oy çıkarken, itirazı yapan Bağımsız aday Hüseyin Vefa Ülgür’e de bir oy eklenmiş oldu.

Yeni tabloya göre Bağımsız aday Hüseyin Vefa Ülgür ile seçimin galibi Filiz Ceritoğlu Sengel arasındaki oy farkı 374’e yükseldi.