GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Şubat 2016 Pazartesi 15:29

Selçuk’ta mühürlenen 5 yıldızlı projeye Başbakan vizesi!

Selçuk Pamucak’ta Başbakanlık engeline takılarak inşaatı mühürlenen Koruncak Otel, yeni projesinde kapasitede azalmaya giderek vizeyi aldı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden’in Selçuk Pamucak’ta yarım kalan 5 yıldızlı tatil köyü projesi yeniden hazırlandı.

Kuşadası’nda uzun yıllardır otelcilik yapan Korumar Otel’in sahibi Özden, hazırladığı otel projesinin inşaatına geçtiğimiz yaz başlamıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan arazi tahsis alan Özden, bakanlığın onay verdiği projeye Başbakanlık’ın proje ve tahsis işlemine onay vermemesi üzerine yarım kalmıştı.

Başbakanlık’ın kararı üzerine Selçuk Belediyesi, inşaat çalışmalarına prosedürleri yerine getirmediği gerekçesiyle Pamucak’ta yapımı devam eden otelin inşaatını mühürlemişti.

KAPASİTE DÜŞTÜ 
İnşaatın mühürlenmesinin ardından firma projeyi yeniden düzenledi. Yeni proje, kapasitesi azaltılarak yeniden Başbakanlık’a gitti. İlk olarak 5 yıldızlı ve 325 odalı olarak planlanan otelin kapasitesi 4 yıldıza ve 150 oda kapasitesine indirildi. 

Yeni hali ile Başbakanlık’tan imzayı alan proje için İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı. ÇED sürecine giren proje 14 milyon 118 bin TL’ye mal olacak.