GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Aralık 2020 Pazartesi 12:59

Sel sonrası Mavişehir için söz verdi: Bu son olacak!

İzmir’de dört gün süren yağışın ardından deniz taştı, Mavişehir sular altında kaldı. İtfaiye siren çalarak vatandaşlar sabaha karşı uyarırken yüzlerce motorlu taşıt suyun altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşananları Egedesonsöz’e anlattı; “İzmir ve Karşıyaka bir daha böyle bir taşkın yaşamayacak. Bu son olacak” dedi.

EGEDESONSÖZ – Dört gün aralıksız devam eden yağmur, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde denizin taşmasına neden oldu. Çok sayıda araç su altında kalırken, ilk sıcak yorum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi.

Egedesonsöz'e konuşan Başkan Soyer, “Su altı beton kuşaklamayı neredeyse bitirmek üzereydik. Tamamlamış olsaydık, bunlar başımıza gelmezdi” diye konuştu.

1,5 METRELİK SET İNŞA EDİLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayından beri deniz taşmasını ve su baskınlarını sona erdirecek bir beton kuşaklama projesini tamamlamak üzereyken, son su baskının meydana geldiğine işaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Mavişehir’deki sıkıntılara son vermek için ilk kez deniz içine betonlama yapıyoruz. Üstüne de 1.5 metrelik bir set inşa edeceğiz. Bir daha da Mavişehir’de ne alttan ne de üstten su baskını olmayacak” dedi.

İzmir’in, son üç günde bölgenin en çok yağış alan merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu arada bir ayda tükettiğimiz su Tahtalı’da üç günde birikti. Bu da sevindirici haber… Eğer iki ay daha su baskını olmasaydı, kuşaklama işlemi bitecek bu sıkıntıyı yaşamayacaktık. Denizin içine beton set yapmak son derece zahmetli bir iş… Ancak hemşehrilerime söz veriyorum. Bir daha Mavişehir’de böyle bir taşma olmayacak. Bu son olacak, göreceksiniz”