GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
18 Mart 2020 Çarşamba 16:36

Şekerciler ve Pastacılar Odası uyardı: Masa ve sandalyeleri kaldırın!

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs genelgesinde yer almayan pastane, fırın, baklava ve tatlıcıları uyardı. Oda, söz konusu yerlerin önlerinde, bahçelerinde yer alan masa ve sandalyelerin kaldırılmasını istedi.

EGEDESONSÖZ- İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı koronavirüs genelgesi sonrasında cafe-bar, müzikli eğlence yerleri, düğün salonları, masaj ve oyun alanları dahil birçok yerin faaliyetlerine durdurma kararı verilmişti.  Bakanlık genelgesinde yer almayan pastane ve unlu mamüller üreten yerler şehir merkezlerinde dinlenme alanı haline geldi. Bunun üzerine genelgenin özü olan “toplanmama” kararı da devre dışı kalmış oldu.

Gelen şikayetler ve yapılan değerlendirmenin ardından İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası yönetim kurulunu acil toplayarak bir karar aldı. Buna göre, sektörde faaliyet gösteren pastane, unlu mamül üretim yerleri, baklavacılar, yufkacılar, wafflecılar, dondurmacıların işyerlerinin önündeki masa sandalyelerin tamamının kaldırılmasına karar verildi.  Yazıda, yönetmeliğin çıkartılmasının insanların bir araya gelmesini önlemek olduğu belirtilirken ilerleyen süreçte işletmelerin tamamen kapatılmaması için bu önlemin alınması istendi.

Oda ayrıca tüm üyelerin işletmelerde temizliğe dikkat etmesini, havalandırmaları temizlemesini, müşteriler ile arasına mesafe koyarak tokalaşmamasını, para alışverişinde eldiven kullanılmasını, ürünlerin tesliminde yine eldivensiz işlem yapılmamasını, çay kahve gibi içeceklerin karton bardaklarda verilmesini istedi.

Tüm bu maddeler oy birliği ile karara bağlandı.