GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Haziran 2021 Cuma 13:59

Şehir Plancıları, Alaçatı’nın peşini bırakmıyor: ‘İnşaatı durdurun’ çağrısı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Çeşme’de tepkilere neden olan Alaçatı Port projesinin itirazlara rağmen devam ettiğini duyurdu. Açıklamada Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’ne çağrı yapıldı, inşaat çalışmalarının durması istendi.

EGEDESONSÖZ- Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port projesinin doğaya zarar verdiği ve hukuka aykırı bir şekilde inşaatının yapıldığı gerekçesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada çalışmaların durdurulması için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’ne yazı yazılmasına karşın yanıt verilmediği aktarıldı Açıklamada “bütün inşaat faaliyetlerinin acilen durdurulması gerektiği yönündeki çağrımızı yineliyoruz” denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi olarak Alaçatı Sulak Alanı içerisinde hukuka aykırı şekilde devam eden inşaatların takipçisiyiz.

Alaçatı Sulak Alanı’nda kıyı kenar çizgisi belirlenmeden su kotunun derinleştirilerek kanal ve bina inşaatlarına devam edilmektedir.

Konu ile ilgili Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi’ne yazdığımız yazılara henüz bir yanıt verilmemiş olup konuya yönelik ilgi yazılarımıza ilişkin yanıtların ivedilikle şubemize iletilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.

Doğaya yapılan müdahaleler sonucunda Marmara Denizi’nde ortaya çıkan ve gittikçe yaygınlaşan müsilajın tartışıldığı bugünlerde yetkili mercilerin ve tüm İzmirlilerin dikkatini Alaçatı Sulak Alanında yapılan doğa katliamına çekmek istiyoruz. 150’nin üzerindeki kuş türü, alana özgü olarak varlığı tespit edilen su yılanı ve yine bilimsel çalışmalarla tespiti yapılan endemik/endemik olmayan flora ve faunaya sahip Alaçatı Sulak Alanında da geri dönülmesi mümkün olmayan zararların ortaya çıkmaması için alana ilişkin bütün inşaat faaliyetlerinin acilen durdurulması gerektiği yönündeki çağrımızı yineliyoruz.