GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Nisan 2017 Çarşamba 16:05

Şehide Kürtçe ağıtla veda

Dün 3 ildeki saldırılarda şehit olan askerlerin cenazeleri düzenlenen törenlerin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehitlerden uzman çavuş Tekin Tekin, memleketi Bitlis'te Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Şırnak, Kars ve Bitlis'te dün gerçekleştirilen terör saldırılarında şehit olan 5 asker son yolculuklarına uğurlanıyor.

Kars'ın Kağızman ilçesinde arazi tarama faaliyeti sırasında, teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan uzman çavuşlar Tekin Tekin ve Hüseyin Emre Kul için Erzurum'da tören düzenlendi.

Buradaki törenin ardından iki asker memleketlerine uğurlandı. Şehit Tekin Tekin için ikinci tören memleketi Bitlis'te düzenlendi.

Tatvan ilçesi Kırkbulak köyü meydanında düzenlenen törende, Türk bayrağına sarılı tabutun alana getirilmesinin ardından, şehidin öz geçmişi okundu.

Tören alanında şehidin tabutuna sarılarak Kürtçe ağıtlar yakan ailesi ve yakınlarını, askeri erkan ile vatandaşlar teselli etmeye çalıştı.

Şehit Tekin'in naaşı, İl Müftüsü Faysal Geylani'nin cenaze namazını kıldırarak dua etmesinin ardından, köy mezarlığında defnedildi.

Kars'ta şehit olan diğer uzman çavuş Hüseyin Emre Kul da Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek.

Uludere'de PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan uzman çavuşlar Sedat Düzgün ve Nezir Pınarcı için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören yapıldı.

Sedat Düzgün'ün cenazesi Çorum'a, Nezir Pınarcı'nın cenazesi Manisa'ya gönderildi.

Bitlis'teki terör saldırısında şehit olan astsubay Emrah Çelebi'nin naaşı da törenle memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesine uğurlandı.(NTV)