GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Ekim 2022 Perşembe 14:20

Seferihisar vahşetinde yeni gelişme!

Seferihisar'da bir köpek kulübesini ateşe vererek Şila isimli köpeğin ölmesine neden olduğu iddia edilen Ö.F.B.'nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in Seferihisar ilçesinde kafesin içinde bulunan pitbull cinsi bir köpek, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından üzerine alkol döküldükten sonra diri diri yakılmıştı.

Sosyal medyada da tepkilere neden olan vahşetle ilgili başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Köpeği yaktığı ileri sürülen bir kişi Seferihisar Emniyet’i tarafından gözaltına alındı. Gözaltındaki kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

Öte yandan katledilen Şila’yla ilgili 17 Ekim Pazartesi günü köpek kulübesinin önünde açıklama yapılacak. Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği’nin çağrısıyla yapılacak açıklamada Şila’nın katillerinin cezalandırılması istenecek.

TUTUKLANDI
İzmir'de, ‘Şila' isimli köpeği kulübesine yanıcı madde dökerek yaktığı iddiasıyla Ö.F.B., gözaltına alındı. Polisteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Ö.F.B., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Seferihisar ilçesinde pitbull cinsi bir köpeğin yanarak can vermesi olayıyla ilgili olarak, bir kısım yerel ve ulusal basında şüphelinin tespit edilemediği veya serbest bırakıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada, Necat Hepkon Caddesi'ndeki elektrik trafosunun arkasındaki köpek kulübesinde pitbull cinsi köpeğin yanarak can vermesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilerek, "Olayın şüphelisi olduğu belirlenen Ö.F.B. isimli şahıs, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığınca 13.10.2022 tarihinde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, Seferihisar Sulh Ceza Hakimliğince de aynı gün tutuklanmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.