GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Nisan 2020 Pazartesi 10:14

Seferihisar'daki tartışmalı projeye Beştepe'den onay!

Seferihisar’da yapılması planlanan ve fok yaşam alanı içinde kalması gerekçesiyle karşı imza kampanyası başlatılan Akarca Balıkçı Barınağı Projesi’nin planları Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’de yerel seçimler öncesinde iktidar partisi kanadının vaatleri arasında bulunan balıkçı barınakları projelerinde önemli bir gelişme yaşandı.  Geride kalan süreçte yapımı konusunda tartışmaların yaşandığı Akarca Balıkçı Barınağı’na Cumhurbaşkanlığı’ndan onay geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü proje için yapılan bilgilendirmede, “İzmir İli, Seferihisar İlçesi, Tepecik Mahallesi, "Akarca Balıkçı Barınağı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı 1 no'lu Kararnamesinin 102 (j) maddesi ile 3621 sayılı Kıyı Kanununun 7. maddesi uyarınca onaylandığı, bildirilmiştir” denildi.

Geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından Seferihisar ile Urla ilçelerinde yapılması planlanan balıkçı barınaklarına valilikten onay gelmişti. İzmir Valiliği, her iki proje için de 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' yönünde karar vermişti. Akarca'da yapılması planlanan barınağın, fok yaşam alanı içerisinde kalması dikkat çekmişti.

Kararlar sonrasında vatandaşlar ve bölge halkından tepkiler gelmiş, “Balıkçı barınağı Akarca’yı mahvedecek. Akarca halkındır” başlığı altında imza kampanyası başlatılmıştı.