GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Eylül 2016 Cuma 14:09

Seferihisar'da 'yol kesme' krizi tatlıya bağlandı!

Seferihisar’da bir vatandaş kamulaştırma ve imar planı düzenlemesi yapılmadığı için arazisinden geçen sanayi sitesinin yolunu kapattı. Devreye giren eski Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı iş makinaları ile yolu açtı. Belediyeden de düzenleme ile ilgili söz alındı.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde yıllardır sanayi sitesi ve esnafın kullandığı yolun sahibi olan vatandaş Şeref Karagül arsasından geçen yolu trafiğe kapattı.

Karagül, arazisi için kamulaştırma ya da imar planlarında düzenleme talep etti. Belediyeye yaptığı başvurulardan yanıt alamadığını belirten Karagül, yolu kazarak araç geçişine engel oldu ve toprakla yolu kapattı.



Ardından, “arsa sahibi tarafından yol trafiğe kapatılmıştır” yazılı tabela astı.



Esnafın ve vatandaşların sanayi sitesine girememesi üzerine tepkiler artınca eski Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı bölgeye gitti. Esnaf ve arsa sahibi ile görüşen Nişancı, belediye ile temas kurdu. Esnaf ve arsa sahibi belediyeye giderken talebin karşılanması için söz alındı.



BAŞKAN SOYER'DEN AÇIKLAMA 
Gelişmenin ardından sanayi esnafıyla görüşen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de Sanayi Sitesi yolunun tekrar açılacağını söyledi. Soyer, Necat Hepkon’un eski meteoroloji binasına okul yapması nedeniyle İlçe Milli Eğitim’e yazı yazdıklarını ve okul arazisi olarak görülen sanayi yolunun oradan kaldırılması için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Böylece yıllardır mülk sahibi tarafından kapatılma tehdidiyle karşı karşıya olan ve okul yapılmaması nedeniyle de mülk sahibinin mağduriyetine yol açan problemin ortadan kaldırılarak hem mülk sahibinin hem de sanayi esnafının sıkıntısının sonlanacağını ifade etti.

Bu gelişmelerin üzerine Seferihisar Belediyesi ekipleri sanayi yoluna giderek, yolu tekrar kullanıma açtı.