GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Temmuz 2023 Salı 17:24

Seferihisar’a ‘yerli’ ilgi… Nüfus 750 bini aştı!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde belediye ekiplerinin özveriyle çalışarak hiçbir tatilciyi mağdur etmediğini belirtirken, “Bayramda 750 bin nüfusa hizmet ettik. Özellikle kirliliğe izin vermedik. Otellerimiz, pansiyonlarımız tamamen doluydu. Yatak kapasitemizi artırmamız gerekiyor” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Kurban Bayramı tatilinde özellikle yerli turistin tercih ettiği yerlerin başında gelen Seferihisar, 9 günde 750 bin misafiri ağırladı. Kış nüfusu 55 bin olan ilçenin bir anda 750 bin kişiye ev sahipliği yapmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, tatilcilerin rahat etmesi için olağanüstü çaba sarf eden belediye çalışanlarına ve İzmir Büyükşehir ekiplerine teşekkür etti. Başkan Yetişkin, plaj ve kamping alanlarında da tatilcilerin ihtiyaçlarını eksiksiz yerine getirdiklerini ifade etti.

REZERVASYONSUZ GELEN PEK ÇOK MİSAFİRİMİZ GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI
Misafirlere sorunsuz bir şekilde bayram tatili yaptırmış olmanın huzuru içinde olduklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, bayram öncesi tüm plajların, hizmet noktalarının tatilciler için hazırlandığını dile getirdi. Tüm mesai arkadaşlarının ve İzmir Büyükşehir ekiplerinin olağanüstü bir özveriyle tatilcilerin keyifli bir tatil yapmalarına katkı koyduğunu belirten Başkan Yetişkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bayram tatilinde aşağı yukarı 750 bin nüfusu ağırladık. Sorunsuz bir şekilde bayram tatilini yaşadık. Çöp arabaları, ekiplerle birlikte kapıda bekler haldeydi.  Kamyonun biri geldiğinde, diğeri hemen yola çıktı. Adeta ring yaptılar. En küçük bir çöp sorunu yaşatmadılar. Plajlarımızı bayram öncesi en iyi şekilde hazırlamıştık zaten. Plajlarda da bir sorun yaşanmadı. Oteller, pansiyonlar bayram boyunca yüzde 100 doluydu. Rezervasyonsuz gelen pek çok misafirimiz, kalacak yer bulamadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Bu da bize Seferihisar’daki otellerin yatak kapasitesinin artırılması gerektiği gerçeğini bir kez daha göstermiş oldu. Çadır ve karavan ağırlıklı tatilciler de yoğundu. Bayram tatilinde onların da mağdur olmamaları için elimizden geleni yaptık, her türlü hizmeti ayaklarına götürdük. Sığacık, Akarca, Ürkmez, Doğanbey, yani tüm sahillerimiz doluydu. Bayram tatilinde esnafımızın da yüzü güldü. Raflar doldu, boşaldı. Yerli esnafımızın, tatildeki talepten dolayı fırsatçılık yapmadığını özellikle belirtmek isterim ve esnafımıza bu duyarlığı nedeniyle teşekkür ediyorum.”