GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Kasım 2023 Perşembe 14:49

Seçimi koordine etmek istedi... Başarısız oldu!

AK Parti İzmir’de yerel seçim öncesinde çalışmalarına hız verilen SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) kurulumunda görev almak isteyen AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a vize çıkmadı. İl Başkanı Bilal Saygılı, eski Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş’ı bu göreve getirirken Akay’ı veto etti. Akay’ın bazı milletvekilleri ve parti yöneticilerinin desteğini alarak seçimi yürütmek istediği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ -  AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın yerel seçime yönelik çalışmaları hızlandı. Büyükşehir ve ilçe adayları için temayül (eğilim) yoklaması yapan parti kısa süre önce de ilçe başkanlarının büyük bölümünde değişime gitmişti.  Teşkilatın İzmir’deki eğilimi Büyükşehir’de açık ara Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ’dan yana oldu. Uzun yıllar İzmir milletvekilliği yapan deneyimli isim Dağ’ın adaylığını isteyen teşkilatın talebi önce seçim işleri başkanlığı sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa sürede değerlendirilecek.

Parti tüzüğüne göre; seçim startı verildiği dönemde tüm yetki ve kampanya çalışmalarına öncülük eden Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) AK Parti’de önemli bir makam olarak biliniyor. İzmir’in yeni SKM Başkanı önceki dönem İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin teşkilat başkanlığını yürüten Nail Kocabaş oldu. Yeni dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olması beklenen Kocabaş’a görevi partinin yeni il başkanı Bilal Saygılı verdi. Saygılı’nın onayıyla SKM Başkanlığı’na Kocabaş getirildi.

AKAY DA GÖREVE TALİP OLDU AMA…
Partide seçim döneminde önemli bir yer olan SKM Başkanlığı görevini eski il başkanlarından Ömer Cihat Akay da istedi. Akay, talebini hem parti üst yönetimine hem de İzmir’deki isimlere iletti.  Seçim deneyimi olduğunu, süreci yürütebileceğini belirten Akay’a, İzmir’de bazı milletvekilleri ve parti yöneticilerinin de destek verdiği öğrenildi.  Yapılan yoğun kulis ve baskı sonuç vermezken Akay, SKM Başkanlığı görevine getirilmedi.