GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Mayıs 2023 Perşembe 15:55

Seçim nedeniyle bir gün öne çekilmişti... Semt pazarları gününde kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle pazar günü kurulan semt pazarlarının cumartesi gününe alınması yönündeki kararı, Pazarcılar Odası’nın itirazı üzerine iptal edildi. Gün değişikliği yapılan toplam 32 semt pazarı, eskiden olduğu gibi yine 28 Mayıs Pazar günü kurulacak

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerden ve pazarcı esnafından gelen talep üzerine 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimi için semt pazarlarına gün düzenlemesi yapmıştı. Özellikle uzak ilçelerden gelen pazar esnafının rahatça oy kullanabilmeleri için bir günlüğüne yapılan değişiklikten vazgeçildi. İzmir Pazarcılar Odası’nın itirazı üzerine Büyükşehir Belediyesi, günü bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilen 32 semt pazarının, eskiden olduğu gibi 28 Mayıs Pazar günü kurulacağı açıklandı.

ERİŞEN: HEM ESNAF HEM VATANDAŞ MAĞDUR OLACAKTI

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, uzak ilçelerden, çevre illerden gelen pazarcıların, 14 Mayıs’taki seçimde pazar günü Pazar tezgahı açmak zorunda kaldıklarını, 28 Mayıs’ta pazarın bir gün öne alınmasını istediklerini söyledi. Başkan Erişen, bu talebin ilçe ve Büyükşehir belediyeleri tarafından olumlu karşılandığını ancak bu konuda Oda ile irtibata geçilmediğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile konuyu görüştüm ve bu hatalı karardan dönülmesini istedim” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pazarın, Pazar günü kuruluyor olması, esnafımızın oylarını kullanmalarına engel değil. Oylarını kullanıp gelsinler. Fakat günü değiştirmenin hem esnafı, hem de vatandaşları mağdur edecek. Bazı arkadaşlar, uzaktan geldiklerini, oylarını kullanamadıklarını sitemli bir şekilde söyleyince, başkanlarımızı etkilemişler. Hatan dönüldü. Eskiden olduğu gibi cumartesi günleri kurulan pazaryerleri cumartesi, pazar günü kurulan pazaryerleri de pazar günü açılacak. Bu karar ilçe belediyelerine, dolayısıyla zabıtalara iletildi. Biz de oda olarak tüm esnaf arkadaşlarımızı bilgilendirdik.”

32 SEMT PAZARI GÜNÜNDE KURULACAK
Daha önce 27 Mayıs Cumartesi günü kurulacağı açıklanan, ancak eskiden olduğu gibi yine Pazar günü, 28 Mayıs’ta kurulacak olan pazarlar şunlar:

Gaziemir’de Sevgi Pazaryeri, Karşıyaka’da Çok Katlı Pazaryeri, Cumhuriyet ve Örnekköy pazaryerleri, Buca’da EVKA, Kuruçeşme, Çamlıkule, Gediz, Ufuk, Fırat, Yıldız, Buca, Şirinyer, Buca Koop pazaryerleri, Konak’ta Eşrefpaşa,  Yenişehir,  Alsancak ve Çimentepe pazaryerleri, Bornova’da Çamdibi Kapalı, Bornova Merkez Kapalı, Mevlana Kapalı, Seyit Şanlı, Kandere Kapalı, Pınarbaşı Kapalı pazaryerleri,  Balçova’da Viyadük Altı Pazaryeri, Bayraklı’da Yamanlar, Yeni Girne Tekstil, Çay Mahallesi, Çamkıran, 75.Yıl Mahallesi pazaryerleri, Çiğli’de Balatçık Pazaryeri ile Yeni Pazaryeri yer alıyor.