GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mayıs 2024 Perşembe 22:36

Sebahat Tuncel 7,5 yıl sonra tahliye edildi

7,5 yıldır cezaevinde olan HDP ve DBP'nin eski eş genel başkanlarından Sebahat Tuncel, bugün Kobani davasında verilen tahliye kararının ardından Sincan Cezaevi’nden tahliye edildi.

6-8 Ekim 2014 tarihlerindeki Kobani olayları nedeniyle eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında olduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasında bugün duruşmada karar açıklandı. 10 yıl önceki Kobani olaylarına ilişkin yargılanan sanıklara ağır cezalar veren Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş'a toplam 42 yıl, Yüksekdağ'a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mahkeme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) önceki dönem eş genel başkanlarından olan Sebahat Tuncel'e de "örgüt üyeliği" suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Ancak tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine hükmedildi. 

Sanıklardan Gültan Kışanak'a da "örgüt üyeliği" suçundan 12 yıl, Ayla Akat Ata'ya da 9 yıl 9 ay hapis cezası veren mahkeme, bu iki isminde de tahliyesine karar verdi. 

4 Kasım 2016 tarihinde HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını Diyarbakır Adliyesi önünde protesto ederken gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Tuncel, kararın ardından yazılan müzekkere sonucu 7 yılı aşkındır bulunduğu Sincan Cezaevi’nden tahliye edildi. (T24)