GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Aralık 2021 Pazartesi 11:38

Sayıştay raporuna yansıdı... Belge ve bilgiler gönderilmedi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yönetim kurulu başkanı olduğu Balçova Termal Turizm ve Otelcilik Ticaret A.Ş’nin mali harcamalarını inceleyen Sayıştay defter, mali tablo, belge ve bilgilerin kendilerine gönderilmediğini açıkladı. Raporda, “Bir kamu idaresi şirketi olan Balçova Termal Turizm A.Ş. de gönderilmesi gereken belgeleri Sayıştay’a zamanında göndermekle yükümlüdür” denildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Balçova Termal Turizm AŞ’nin 2020 mali harcamalarına ilişkin hazırlanan Sayıştay raporu açıklandı. Raporda şirketin valilik bünyesinde hareket ettiği dile getirildi.

Sayıştay tespitler kısmında, “Sayıştay denetimi kapsamında olan Balçova Termal Turizm AŞ’nin, Kamu İdaresi Hesaplarının Sayıştaya Verilmesi ve Muhasebe Birimleri ile Muhasebe Yetkililerinin Bildirilmesi Hakkında Usul ve Esaslar kapsamında Sayıştay Başkanlığına göndermesi gereken “defter, mali tablo, belge ve bilgileri” göndermediği görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Kanuna ilişkin maddelerin tek tek sıralandığı ve Sayıştay’a nelerin gönderilmesi gerektiğinin anlatıldığı raporda, “Balçova Termal Turizm A.Ş.’nin yukarıda yer alan bilgi ve belgelerden Usul ve Esasların eklerinde yayımlananları Sayıştaya göndermesi gerekmektedir. Söz konusu Usul ve Esaslar gereğince, bir kamu idaresi şirketi olan Balçova Termal Turizm A.Ş. de gönderilmesi gereken belgeleri Sayıştaya zamanında göndermekle yükümlüdür. Yukarıda değinilen konu hakkında, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gereken dikkat ve özen gösterilerek hareket edilmelidir” denildi

NE İŞ YAPIYOR?
Öte yandan görevleri arasında turistik nitelikte her nevi otel, motel, kaplıca tedavi merkezi, kafeterya, restoran, plaj, yüzme havuzu, su oyunları parkı, kayak ve kış sporları gibi tesislerin kurulması ve işletilmesi işi olan Balçova Termal Turizm AŞ. bünyesinde 157 kişinin çalıştığı ifade edildi. Ön Büro Şefliği, Yiyecek ve İçecek Müdürlüğü, Başhekim (Fizik Tedavi Bölümü)  gibi bölümlerden oluşan şirketin 1990 yılında İl Özel İdaresi tarafından kurulduğunun da altı çizildi.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?
Yönetim Kurulu Başkanı: Yavuz Selim KÖŞGER- İzmir Valisi

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Hüseyin KARAMEŞE- Vali Yardımcısı

Yönetim Kurulu Üyesi: Faik ARICAN -Vali Yardımcısı 

Yönetim Kurulu Üyesi: Fatih KIZILTOPRAK- Vali Yardımcısı

Yönetim Kurulu Üyesi: Nurettin YILDIZ -( YİKOB Yatırım İzleme Müdürü )

Yönetim Kurulu Üyesi: Özgür Çetin ÇINAR -( Valilik Özel Kalem Müdürü )

Yönetim Kurulu Üyesi(Murahhas Aza): Tuncay Volkan BAYAT- (İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü)