GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Eylül 2019 Pazar 08:33

Sayıştay açıkladı: İzmir'de kaç müfettiş var?

Sayıştay, maarif müfettişlerinin illere göre dağılımına ilişkin bilgi verdi. İzmir’de 108 müfettişin görev yaptığı belirtildi. Ayrıca Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Ardahan’da hiç müfettiş olmadığı görüldü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Yılı Sayıştay Denetim Raporu açıklandı. Çalışmada, 81 ilde görev yapan maarif müfettişlerinin sayıları yer aldı.

Sayıştay,  illerde görev yapan müfettişlerin dağılımında dengesizlik olduğunu tespit etti. Kurum, ‘İl müdürlükleri bünyesinde görev yapan 1539 adet Maarif Müfettişinin illere dağılımında büyük dengesizlikler söz konusudur’ ifadelerini raporda kullandı.

Ankara’da 211, İstanbul’da 162, İzmir’de 108 müfettişin görev yaptığının açıklandığı raporda, ‘Büyükşehir statüsündeki iller kıyaslandığında Kayseri’de 50, Konya’da 48, Kahramanmaraş’ta 44 müfettiş görevli iken, öğrenci ve kurum sayısı açısından bu illerden çok daha yüksek kapasiteye sahip olan Hatay’da müfettiş sayısı 27, Kocaeli’de 24, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Van’da ise 11’dir. Diğer büyükşehirlerden Erzurum’da 6, Mardin’de ise sadece 3 müfettiş görev yapmaktadır. İller arasındaki dengesizlik sadece sayısal farklılıkla sınırlı kalmamakta, iller arasında uygulama birliğinin kalmamış olması da sistemin işlevselliğini tartışılır kılmaktadır’ ifadelerine yer verdi.