GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Haziran 2024 Perşembe 20:46

Saygılı'dan mevkidaşına yanıt: Ne oldu da AK Parti’yi dilinize doladınız?

CHP'li mevkidaşı Aslanoğlu'nun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan TİS eylemlerinin nedenin AK Parti olduğuna yönelik açıklamasına yanıt veren İl Başkanı Saygılı "Kendi memuruna ödeme yapamayan, geçen sene ilgili mevzuatı aşarak verdiği ödemeleri bu sene vermemek için AK Parti’yi hedef alan siyasi manevra beyhudedir. Politik etikle bağdaşmamaktadır." ifadelerini kullandı

EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kamu emekçileri için devam eden TİS görüşmelerinde Büyükşehir’in sosyal denge tazminatını yasal sınıra çekmek istemesi üzerine Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube eylemlere başlamış, eylemler sırasında gerginlikler yaşanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde çalışan memurların Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ile ilgili yaptıkları eylemler hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Eylemlerin nedeniyle ilgili iktidarı işaret eden Aslanoğlu, "bu konu yasanın koyduğu kesin hüküm ile sınırları belirlenmiş bir konu. Ama elbette biz bu konuda da memurlarımızın sorununun çözümü için çaba sarf edeceğiz. Bu sorunun kaynağı da çözümünün asıl adresi de AKP iktidarıdır. İktidarın konuyu ele alması, SDS’ lerdeki üst sınırı değiştirmesinden başka bir çözüm yolu maalesef yok" demişti.

Aslanoğlu'nun açıklamasına AK Partili mevkidaşından yanıt geldi. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı "Kendi memuruna ödeme yapamayan, geçen sene ilgili mevzuatı aşarak verdiği ödemeleri bu sene vermemek için AK Parti’yi hedef alan siyasi manevra beyhudedir. Politik etikle bağdaşmamaktadır." ifadelerini kullandı. 

Saygılı'nın açıklaması şu şekilde: 

CHP’li belediyelerde işçilere reva görülen zulüm, kıyım ve haksızlıklardan sonra sıra memurlara geldi.

Geçmiş dönem toplu iş sözleşmelerinde SDS olarak tabir edilen ek ödemeleri, belirlenen tavan rakamın üzerinde ödeyen Büyükşehir Belediyesi bugün yan çiziyor.

Düne kadar yasal mevzuatı hiçe sayarak ilgili sendikayla masada anlaşıp SDS ödemelerini yapan Büyükşehir Belediyesi ne oldu da bugün bu kararından çark etti?

Kendi memuruna ödeme yapamayan, geçen sene ilgili mevzuatı aşarak verdiği ödemeleri bu sene vermemek için AK Parti’yi hedef alan siyasi manevra beyhudedir. Politik etikle bağdaşmamaktadır.

Geçen dönem Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediyelerinde SDS’leri belirlenen tavan üzerinde öderken AK Parti’nin adını anmayıp toplu sözleşmeleri imzaladınız.

Bugün ne oldu da AK Parti’yi dilinize doladınız? Geçtiğimiz yıl ve yıllarda hangi dayanak ve finansal planla ödemeler yapıldıysa bu sene de memurumuzu mağdur etmeden bu sorunu bir an evvel çözün.

İzmir sorun değil çözüm, gerilim değil huzur istiyor.