GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Haziran 2024 Cuma 11:43

Saygılı, belediyedeki işten atmalarla ilgili konuştu: İzmir’e ayıp etmişlerdir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerindeki işten çıkarmalar hakkında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Bu arkadaşlar  derslerine iyi çalışsalardı ve adam gibi çalıştıracakları insan sayısının üzerine gereksiz eleman alıp seçim sonrası göndermeselerdi keşke. İzmir'e ayıp etmişlerdir. Kendi iradelerinde olan eleman alımını sadece siyasi ranta bağlayarak o insanların geleceğine sıkıntı sokmaları bizim tarafımızdan kabul edilebilir durum değildir. Hesapsızca yapılan bu çalışmalar her ilçede anlamsızca açıklama yapmadan işten çıkarmalara sebep olmuştur" dedi.

EGEDESONSÖZ -  AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Başkanı Bilal Saygılı, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

GEREKLİ TAKİBİ YAPACAĞIZ!
İzmir’de öğrenci kartlarında 30 yaş sınırının getirilmesi hakkında sorulan soruya yanıt veren Saygılı yargı sinyali verirken, “Biz buna karşıyız. Verilen hakkın geri alınması iptal nedenidir. Bu hakkı kurmak bizim mükellefimizdir. Bu konuda gerekli işlem ve takibi yapacağız. Biz grup olarak zaten Cumhur İttifakı olarak ret kararı verdik” dedi.

BASINDAN ÖĞRENMEZSEM... 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın kendilerine kentteki bir sorun için iletişim haline geçip geçmediğinin sorulmasına yanıt veren Saygılı, "İzmir’imize faydası olacak her konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyla beraber Ankara’ya gidip her türlü İzmir’in faydasına, vatandaşımın faydasına olacak her projede ilgili bakanlarımızla görüşme yaparak konunun çözümü için haklı gerekçe varsa yardım edeceğimizi ifade ettik. Bugün hala aynı noktadayız. İletişim sadece sosyal medyadan paylaşarak firiklerini ortaya koymak değildir. Aylık çalışma grupları oluşturma teklifi kendisinden geldi. Bende 3 aylık olsun dedim. Kendisi ayda bir olsun dedi. Şu ana kadar bir çalışma grubu olmadı. Kendisi de adım atarsa ve gündem maddelerini basından öğrenmezsem İzmir’imiz için daha hayırlı olur" diye konuştu. 

HESAPSIZCA YAPILAN İŞLER...
Belediyelerdeki işten çıkarmalarla ilgili konuşan Saygılı, "Ticarette bir kural vardır, bütçesi planlaması düzgün yapılmayan bir şeyin sonu hüsrandır. Gelir gider tablosunu doğru yapan her kuruluş günün sonunda sözünde durması ile bilinir, tanınır hale gelir. Bu arkadaşlar derslerine iyi çalışsalardı ve adam gibi çalıştıracakları insan sayısının üzerine gereksiz eleman alıp seçimden sonra göndermeselerdi keşke. İzmir'e ayıp etmişlerdir. Kendi iradelerinde olan eleman alımını sadece siyasi ranta bağlayarak o insanların geleceğine sıkıntı sokmaları bizim tarafımızdan  kabul edilebilir durum değildir. Hesapsızca yapılan bu çalışmalar her ilçenin anlamsızca açıklama yapmadan işten çıkarmalara sebep olmuştur" ifadelerini kullandı.

YILDIZ: YAPACAK OLAN İLÇE BELEDİYELERİDİR 
İptal edilen K planları hakkında sorulan soruya yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “K planları ile ilgili bir önerge verdik. Yeni bir yönetim anlayışı oldu illerde K planını da bir süresi var tüm ilçelerde revizyon imar planlarını düzenlemesi zarurettir. Bunu yapacak irade Büyükşehir ve ilçe belediyeler Biz bu süreci yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.