GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Astroloji
14 Ağustos 2023 Pazartesi 13:35

Sarsıcı bir yeniay

16 Mayıs’ta Aslan burcunda bir yeniay meydana geliyor. Yeniayın Uranüs’ün yenileyici ve sarsıcı özelliklerini gündeme getireceğini söyleyebiliriz. Ağustos’un ikinci yarısı boyunca güçlü bir gerginlik ve değişim isteği görebiliriz. Eğer bu dönemi daha yapıcı kullanmak istiyorsak, bizi alıkoyan, engelleyen konuları aşmak için cesaret gösterebiliriz. Yeniaylar yeni bir tohumun ekilmesi gibidir. Bu dönemde yeni ve farklı olan şeylere, yaratıcılığımızı daha şaşırtıcı ve ilginç yollardan ifade etmeye hazırız.

Aslan eril, otorite figürlerini, güçlü kişileri anlatan bir semboldür. Baba figürü ile de yakından ilişkilidir. Kendi gücümüzü, isteklerimizi ortaya koyarken otorite figürleri ile ilgili farklılıklar, gerginlikler ya da kopmalar da gündeme gelebilir. Uranüs bu dönemde pek çok gezegenle açı kurarken, değişim, yenilenme söz konusu ancak bu gerginlik pek çok açıdan dengesizlik, kimi zaman yıkıcı ve isyankar eğilimleri de güçlendirmekte. Bu dönemde parasal konular, harcamaları dengede tutma gereği ve değer verdiklerimizle ilgili bazı hoşnutsuzluklar gündeme gelebilir.

Yeniay haritasında Akrep burcunun yükseliyor olması bugünlerde birikmiş olan enerjilerin, mücadele ve dönüşüm getiren temaların öne çıkabileceğini anlatıyor. Sabit burçların fazla olması kronikleşen durumlara, sıkışmalara işaret ettiği için bu dönemde esneklik ve uyum bulma konusunda daha bilinçli hareket etmeliyiz. Toptan bir değişim ve yenilenme arayabiliriz. Enerjimizi, kişisel gücümüzü ve içimizdeki fırtınaları olumlu bir yenilenme yönünde kullanmaya bakalım.

Yükselen burcunuz nelere işaret ediyor?

Ağustos’un ikinci yarısında, eğer yükselen burcunuz Koç ise kendinizi, yaratıcılığınızı gösterme konusunda daha dinamik ama aynı zamanda tartışmacı bir yön ortaya koyabilirsiniz. Parasal alanda, ortaklı konularda sizi değişikliklere iten koşullar olabilir. Boğa ise bu dönmde üzerinizde birikmiş olan güçlü enerjiler var. Karşıtlıklar artabilir. Bu dönemde evde ve işe yönelik konularda daha sakin kalmaya bakmalısınız. İkizler ise bu dönemde zihniniz, yakın çevreniz ve iletişim alanında yenilikler, anilikler ve değişim isteği vurgulanıyor. İş ve çalışma koşullarına daha kararlı yaklaşmaya bakmalısınız. Yeni fikirler içindesiniz. Yengeç ise bu dönemde parasal alanda, birikimlerinizi ilgilendiren konularda yenilikler, değişiklikler yapabilirsiniz. Harcamaları dengede tutmak gerekiyor. Tutkulu olduğunuz yönleri ortaya koyabilirsiniz. Aslan ise bugünlerde yeni başlangıçlar, sürprizler ve çoğu zaman başkaldıran enerjiler içindesiniz. Daha esnek olmaya çalışın. Ev, aileniz, ebeveyn konular hayatızı hareketlendirebilir. Esnek olmakta fayda var. Başak ise bu dönemde arka planda, gizlide olan şeyler sizi meşgul edebilir. İhmalkar davranmamalısınız. Zihninizde ve psikolojinizde hızlı değişiklikler var.Eğer yükselen burcunuz Terazi ise bu dönemde arkadaşlar, gruplar ve sosyal alanda bazı gerilimler ya da değişiklikler yaşanabilir. Parasal konular, ortaklı işlere ve harcamalarınıza daha fazla dikkat edebilirsiniz. Hedeflerinizi yenileyebilirsiniz. Eğer Akrep ise bu dönemde iş hayatınızda, sorumluluklar alanında ve ailenizi ilgilendiren konularda önemli değişiklikler gündeme gelebilir. Değişim yanlısı hareket edeceksiniz. Yay ise bugünlerde uzaklar, eğitim ya da medyaya ait konular sizi daha fazla meşgul ediyor olabilir. Ancak tam olarak kontrol edmediğiniz ya da sizi zorlayan durumları da hesaba katmak gerekiyor. Oğlak ise bu dönemde gururunuzu, başarı isteğinizi hassas kılan koşullar, değişimler ve kimi zaman kriz çıkaran durumlar mümkün. Bu dönemde düşüncelerinizde ve yakın çevrenizde daha dengeli olmaya bakın. Saka ise bu dönemde ev ve ailede önemli konular, eşiniz ya da ortaklı konularda anilikler gündeme gelebilir. Özel hayatınızda, yerleşime yönelik konularda pek çok yeni durum dikkat çekmekte. Balık ise bu dönemde çalışma ortamınızda, işle ilgili konularda yenilikler dikkat çekmekte. Çalışma ortamındaki kişiler de sizi yakından ilgilendirebilir. Hayatınıza yeni açılımlar getirebilirsiniz.(Milliyet - R. Hakan Kırkoğlu)