GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
10 Temmuz 2024 Çarşamba 14:33

Şarkıcı Ayşe Mine'den üzücü haber!

80'li yıllarda seslendirdiği 'Erkek Milleti' ve 'Yemin mi Ettin' şarkılarıyla tanınan, şimdilerde gözlerden uzak bir yaşam süren Ayşe Mine'den (63) üzücü haber geldi.
Bir döneme damga vuran Ayşe Mine, sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Asıl adı Ayşe Akyüz olan 63 yaşındaki şarkıcıya, yapılan tetkiklerin ardından kolon ve rektum kanseri teşhisi konuldu.

"HEM SESİ HEM YÜZÜ GÜZEL SANATÇIMIZ"

Tedaviye başlayan Ayşe Mine'nin son durumunu yakın dostu Onur Akay duyurdu.

''Canım Ayşe Mine, şu an Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde yatıyor ve kanserle savaşıyor. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin, değerli sanatçımıza dualarınızda yer verin. Hem sesinin hem de yüzünün güzelliği ile bir döneme damga vurmuş sanatçımız için yapılması gereken her şeyi yapalım.''

AYŞE MİNE KİMDİR?

Ayşe Mine, 30 Ocak 1961 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Mecidiyeköy 6 Ekim İlkokulu'nda başladı, ortaokul ve liseyi Mecidiyeköy Lisesi’nde bitirdi. Ayşe Mine 16 yaşında çıkardığı ilk 45'lik plağından 'Demek ki Öyle' şarkısıyla ünlendi. Müzik kariyerine pop müzik tarzında söylemeye başladı ve 80’li yıllarda pop müzik söylemeyi bırakıp arabesk müziğe geçti. 'Erkek Milleti' isimli plağı ile altın Long Play Ödülü'nün sahibi oldu

Usta sanatçı, 1986 yılında Murat Soydan ile başrolleri oynadığı Erkek Milleti filmini çekti. 1994'te senaryosunu Vecdi Uygun’un yazdığı ve yönetmenliğini Demirhan Ersunar’ın yaptığı Mutlugiller isimli televizyon dizisinde oynadı. Ünlü sanatçının, Ergün Günaydın ile evliliğinden 1980'de doğan Cenk ve 1981'de doğan Berk adında iki oğlu var.