GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ekim 2024 Çarşamba 12:01

Saniye Ateş’ten Bahçeli’ye: Yüreğin varsa karşıma çık!

Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, kendisini hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Ateş, Bahçeli’ye, “Yüreğin yetiyorsa karşıma çık” diye seslendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Ankara’da silahlı suikast sonrası öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş’i hedef almıştı. Bahçeli, Saniye Ateş hakkında, ” Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın figüranı olmak hanımefendiye asla yakışmamaktır. Herkes haddini bilsin” demişti.

Saniye Ateş, Bahçeli’nin bu sözlerine Halk TV yayınında cevap verdi. Ateş, Bahçeli’ye seslenerek, “Yüreği varsa istediği kanala çıksın karşılıklı konuşalım. Ben anlatayım. O dinlesin. O da bana anlatsın. Ondan sonra bakalım kim haklıymış. Kim haksızmış o çünkü beni tanımıyor” dedi.

‘Evladı olmayan beni anlayamaz’ diyen Saniye Ateş, “Bir de benim göz benim gözyaşlarım timsah gözyaşıymış ya. Evladı olmayan, evladını kaybetmeyen benim gözyaşımı anlayamaz. Çünkü benim şu yürek yaramı bir ben bilirim. Evladımın acısından çok beni hiçbir şey acıtamaz. Yine söylüyorum oğlumun katilleri cezalarını bulsun. Bu adalet yerini bulsun şu yargının üzerinden herkes elini çeksin. Ağlayan anaların yüzü gülsün. 5 dakika sonra öleyim ben yaşamayayım. Ben yaşımı başımı almışım. Ben sağlığı olmayan bir insanım. Ben böbrek hastasıyım. Bir hafta önce spazm geçirdim ben. Ayakta zor duruyorum. İki kişi benim koluma girip beni böyle mahkemeye götürüyor. O şekilde mahkemeye gidiyorum” ifadelerini kullandı.

“SANİYE ATEŞ HAKLIYMIŞ DİYECEKLER”
‘Gözyaşlarım yüreklerine batsın’ diyen Ateş, “Göreceksiniz. Eğer ki bu devran böyle devam ederse benim sözüme gelecekler. Yarın o kadar anaların yürekleri yanacak diyecekler ki gerçekten Saniye Ateş haklıymış. Benim gözyaşım onların yüreklerine batsın” diye konuştu.

Ateş şunları söyledi:

“Benim yandığım yerden yansınlar. O zaman anlarlar. Kesinlikle benim kurumla kuruluşla hiçbir işim yok. Hiç kimseye bir şey demiyorum. Ama içindekilere kimi koruyorlar. Korudukları kim? Ben buradan söylüyorum. Ben hiçbir şeyden korkum yok. Bir canım var. Allah’a verecek. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım… Halit Türk canlı şahididir. Ona gittiler. Sen bununla alakanı kes, biz onu öldürelim diye” dedi.