GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Ekim 2022 Pazar 09:09

Sandık kapandı, Çağdaş Grup fark attı... İzmir Barosu'nda Sefa Yılmaz dönemi

İzmir Barosu'nun olağan genel kurulundan sonra bugün de seçimler yapıldı. Dört gruptan beş adayın yarıştığı seçimlerde sandıktan zaferle çıkan isim, Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Sefa Yılmaz oldu. Yılmaz, 3 bin 369 oy alarak, en yakın rakibi Avukat Hakları Grubu'nun adayı Av. Hüseyin Karakoç'ea 1840 fark attı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu’nda 11 Temmuz 2021’de yapılan rötarlı seçimin ardından 22-23 Ekim tarihlerinde üyeler bir kez daha sandığa gitti. İzmir Barosu’na kayıtlı 12 bin 015 avukat, Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda cumartesi günü genel kurulu yaptı. Bugün de başkan, yönetim kurulu, delegasyon ve çeşitli kurullarda görev yapacak isimler seçildi. Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Av. Sefa Yılmaz, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Av. İlke Erol ve Ali Barış Ercan, Mücadeleci Avukatlar Grubu'ndan Av. Tacettin Çolak ve Avukat Hakları Grubu'ndan Av. Hüseyin Karakoç yarıştı. Büyük yarışı kazanan, Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Sefa Yılmaz oldu.

CUMHURİYETÇİ GRUP ADAYLARI ÜÇÜNCÜ VE DÖRDÜNCÜ OLDU

Resmi olmayan sonuçlara göre, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Av. Sefa Yılmaz, 3 bin 369 oy alarak, en yakın rakibi Avukat Hakları Grubu adayı Av. Hüseyin Karakoç'a 1840 oy fark atarak başkan oldu. Karakoç, 1529 oy aldı. Üçüncü sırayı Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Av. Ali Barış Ercan (1452), dördüncü sırayı yine Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Av. İlke Erol (1223) aldı. Mücadeleci Avukatlar Grubu adayı Av. Tacettin Çolak, 219 oy toplayarak beşinci sırada kaldı.

YENİ BAŞKAN AV. SEFA YILMAZ'IN LİSTESİ AYNEN SEÇİLDİ
Avukat Özkan Yücel başkanlığındaki mevcut Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı, Av. Sefa Yılmaz… 9 Eylül 1986’da İzmir’de avukatlık stajına başladığında Stajyer Temsilcisi olarak baroda görev alan Yılmaz, daha sonra Denetim Kurulu üyeliği, Sema Pekdaş ve Ercan Demir dönemlerinde Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Üç yıl saymanlık, bir yıl başkan yardımcılığı, 2018 ve 2021 seçimlerinde de Barolar Birliği delegesi seçildi. Yılmaz’ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Av. Elçin Kılıçer Ot, Av. Anıl Güler, Av. Gamze Şimşek, Av. Emre Öktem, Av. Şefika Yıldırım Sert, Av. Ayşe Kaymak, Av. Mine Donduran Erçetin, Av. Meriç Kaptan, Av. Aylin Aras Öztürk ve Av. Zöhre Dalkıran.

YILMAZ: MESLEKTAŞLARIMIZIN HAKLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Saat 17.00'de sandıkların kapanmasından sonra oy sayımına geçildi. Çağdaş Avukatlar Grubu lideri Av. Sefa Yılmaz'ın listesi, parçalanmış iki adayla karşısına çıkan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayları Av. İlke Erol ve Ali Barış Ercan'ı geride bırakmayı başardı. Sonuçların açıklanmasından sonra büyük sevinç yaşayan Çağdaş Avukatlar Grubu mensubu avukatlar, yeni Başkan Sefa Yılmaz'ı kutladı. İki dönem Baro Başkanlığı yapan Av. Özkan Yücel de Çağdaş Grup yönetiminin devamını getirecek olan yeni Başkan Av. Sefa Yılmaz'ı kutladı, başarı dileklerini iletti. Seçimden zaferle çıkan yeni Başkan Av. Sefa Yılmaz, "Özkan başkanımız görev yaptığı süre boyunca, İzmir Barosu'nun çıtasını yükseltti. Bizler en azından o çıtayı aşağıya düşürmeyeceğiz, mümkün olduğunca daha yukarılara taşıyacağız. Meslektaşlarımızın haklarını, mesleğimizin etik değerlerini korumaya devam edeceğiz. Bize güvenen, oy veren, vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir Barosu seçimleri, nefret dilinin asla kabul edilebilir bir dil olmadığını gösterdi. Nefret dilini kullananlar, bu seçimi kaybetmişlerdir. Demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, laik, demokratik, sosyal hukuk devletine inanan, kadından, çevreden, LGBTİ+ bireylerden yana olan Çağdaş Avukatlar Grubu, azımsanmayacak bir farkla kazanmıştır" dedi