GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Eylül 2017 Cumartesi 11:18

Sancak göndere çekildi... İzmir ilk günkü gibi...

İzmir’in kurtuluşu etkinlikleri bu sabah başladı. Basmane Karakolu önünde toplanarak yürüyüşe geçildi. Konak Meydan’ında ise temsili tören düzenlendi. Protokolde ‘soğukluk’ gözlerden kaçmazken AK Parti ve CHP’liler arasında küçük çaplı gerginlik yaşandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Yunan işgalinin kurtuluşunun 95. Yıl dönümünü etkinliklerle kutlanıyor.  İzmirliler, saat 09.00’dan itibaren Basmane Karakolu önünde toplandı.

Türk Ordusu'nun İzmir'e girerken kullandığı güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüş, Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddelerini takip ederek Konak Meydanı’na ulaştı.

Konak Meydanı’nda yapılan resmi törene Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Dün Selçuk’ta yaşanan krizin ardından bugün protokole yansıması ne ölçüde olacağı merak konusuydu. Başbakan Yıldırım, protokole katılanlarla tek tek tokalaştı. Yıldırım, Başkan Kocaoğlu ile de tokalaşırken aradaki soğukluk dikkatlerden kaçmadı. 

Törende temsili süvariler meydana geldi ve bayrağı valiliğin gönderine çekti. Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun Afyon’dan getirdiği toprak Başbakan Yıldırım’a teslim edildi.

Törenin ardından Yıldırım, PTT Genel Müdürlüğü’nün açtığı sergiyi gezdi. Serginin ardından Yıldırım, 3 statın temel atma töreni için Buca’ya hareket etti.

GERGİNLİK ÇIKTI
Diğer yandan tören alanına gelen AK Parti ve CHP’liler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. AK Partililer ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganı atarken CHP’liler ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ soğanını attı. Gerginlik büyümeden yatıştı.