GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
21 Eylül 2018 Cuma 13:08

Sanat günleri başladı

Çağdaş sanatın en iyi örneklerini sanatseverlerle buluşturacak Contemporary İstanbul’un ön izlemesi önceki gece özel bir davetle yapıldı. Özel konuklara yönelik gösterimi büyük ilgi gören sanat fuarı, 22 Eylül'de açılıyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen galerileri ve sanatçılarını İstanbul’da bir araya getiren Contemporary İstanbul bu yıl 13’ncü kez düzenleniyor.
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğin tanıtım gecesine iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimleri katıldı.
Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli “Fuardaki 83 galerinin 54’ü yurtdışından, 22 farklı ülkeden geldi. Burası çok büyük bir sergi alanı ve 2 bin 500’e yakın sanat eseri burada sergileniyor” dedi.

Herkül ile selfie

Sanatçı Emre Yusufi’nin “Divine Selfie” adını verdiği eseri, Contemporary İstanbul ön izleme etkinliğinde Galeri Baraz standında sergilendi. Selfie çeken Herkül’ü tasfir eden sanat eseri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Misafirler, Herkül heykelinin elinde bulunan Samsung Galaxy Note9’la selfie çektiler. Herkül heykeli ile fotoğraf çeken ziyaretçiler arasında Revna Demirören, Yelda Demirören, Engin Altan Düzyatan, Hacı Sabancı, Nazlı Kayı, Levent Erden, Suzan Toplusoy, Dilek Avşar, Gökhan Çarmıklı, Bahar Tangır, Raula-Mehmet Habbab ve Ayşe Kucuroğlu da vardı.