GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
1 Haziran 2024 Cumartesi 23:57

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid!

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid, Borussia Dortmund'u 2-0 mağlup ederek dev kupayı 15'inci kez müzesine götürdü. Wembley Stadı'nda oynanan mücadelede İspanyol devine zaferi getiren golleri Carlos Carvajal ve Vinicius Junior kaydetti. Eflatun-beyazlılarda milli futbolcu Arda Güler, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin kralı Real Madrid, bir kez daha mutlu sona ulaştı. İspanyol devi, Wembley Stadı'nda oynanan final maçında Alman ekibi Borussia Dortmund'u 2-0 mağlup ederek dev kupayı 15'inci kez müzesine götürdü.

Real Madrid'e zaferi getiren golleri 74. dakikada Carlos Carvajal ile 83. dakikada Vinicius Junior kaydetti.

18 FİNALİN 15'İNİ KAZANDI
Tarihin en büyük futbol takımı olarak nitelenen Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finallerinde inanılmaz bir istatistik yakaladı. Eflatun-beyazlılar, çıktığı 18 finalin 15'inden galip ayrılarak 'Finallerin Takımı' olduğunu bir kez daha kanıtladı.

ARDA GÜLER TARİHE GEÇTİ
Real Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Güler, adını tarihe yazdırdı. Milli futbolcu, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ilk Türk futbolcu oldu. 19 yaşındaki yıldız, yedek kulübesinde başladığı mücadelede forma şansı bulamadı.