GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
12 Aralık 2019 Perşembe 08:42

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında son hafta maçları sonrasında bir üst tura yükselen takımlar belli oldu. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain'e 5-0 yenilerek Avrupa kupalarına veda etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2019-2020 sezonunun grup aşaması, A, B ve D gruplarındaki 6 maçla sona erdi. 

D Grubu karşılaşmalarında Atletico Madrid, Lokomotiv Moskova'yı, Juventus da Bayer Leverkusen'i 2-0 yendi. Bu sonuçla puanını 10'a çıkaran Atletico Madrid, son 16 turu biletini aldı.

İŞTE SON 16'YA KALANLAR
Liverpool, Tottenham, Man. City, ????????????Chelsea, Juventus, Napoli, Atalanta, R. Madrid, Barcelona, Atl. Madrid, Valencia, B. Münih, Dortmund, RB Leipzig, Lyon, PSG

Turlayan takımlar arasında 4 İngiliz, 4 İspanyol, 3 İtalyan, 3 Alman, 2 Fransız kulübü bulunuyor. Son 16'ya Avrupa'nın 5 büyük Ligi'ndeki takımlar dışında başka ülkeden temsilci kalmaması dikkat çekti.

Grubu 6 puanla 3. sırada bitiren Bayer Leverkusen ise Salzburg, Inter, Benfica, Ajax, Shakhtar Donetsk, Club Brugge ve Olympiakos gibi yoluna UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda devam edecek takımlar arasına katıldı. 

A Grubu altıncı ve son hafta maçında deplasmanda Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain (PSG) ile karşılaşan Galatasaray, 5-0 mağlup oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını yitirdi.

A, B ve D gruplarının son haftasında alınan sonuçlar şöyle: 

A Grubu 

Paris Saint-Germain (Fransa) Galatasaray: 5-0 

Club Brugge (Belçika) - Real Madrid (İspanya): 1-3 

B Grubu

Bayern Münih (Almanya) - Tottenham (İngiltere): 3-1 

Olympiakos (Yunanistan) - Kızılyıldız (Sırbistan): 1-0 

D Grubu

Bayer Leverkusen (Almanya) - Juventus (İtalya): 0-2

 Atletico Madrid (İspanya) - Lokomotiv Moskova (Rusya): 2-0