GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
7 Mart 2016 Pazartesi 13:19

Salihlililer'den kan bağışı kampanyası

Kızılay’ın kan stoklarının kritik seviyenin altına düştüğünü açıklamasının hemen ardından, İzmir’de yaşayan Salihlililer harekete geçti.

İzmir Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Kemeraltı Çarşısı girişinde kan bağışı kampanyası düzenledi. Vatandaşlar, kampanyaya büyük ilgi gösterirken, Kızılay’ın faaliyetleri hakkında da detaylı bilgi aldılar.

İzmir Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, kan bağışı kampanyalarına destek veren Salihlili hemşehrilerine ve İzmirlilere teşekkür etti. Ertuğrul, “Kan bağışı kampanyasını 3 yıldan bu yana ve her 6 ayda bir düzenliyoruz. Türk Kızılayı’nın kış şartlarından dolayı kan bağışının azaldığı ve stokların kritik seviyeye düştüğü açıklamasının hemen ardından, kan bağışı kampanyası düzenlemeye karar verdik. Çok sayıda vatandaşımız kampanyamıza ilgi göstererek, kan bağışında bulundu. Bağışlanan her ünite kanın, hayat kurtaracağının bilincindeyiz. Salihlili ve İzmirli hemşehrilerimizin kan bağışı konusunda daha duyarlı olacağına inanıyoruz” dedi.