GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2020 Cumartesi 22:29

Salıcı’dan ‘Kale’de net mesaj: Çankaya’daki mutabakatı İzmir’de sağlamalıyız!

Karşıyaka’daki örgüt buluşmasının basına kapalı bölümünde konuşan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın, “Çankaya gibi güçlü olduğumuz bir ilçede mutabakat sağladık ve tek adaylı kongre yaptık. Ama aynı zamanda ‘aday çıkaramazsınız’ dedikleri Hakkari’deki ilçe kongresinde çoklu yarış gerçekleştirdik. Bizi ikisi de mutlu etti. Biz İzmir gibi güçlü olduğumuz yerde Çankaya mutabakatını sağlamalıyız” dediği öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ (Kulis Haber)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimini işletirken, mahalle delege seçimlerinin ve ilçe kongrelerinin geride bırakan İzmir’de önemli bir zirve düzenlendi.

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’un organize ettiği parti programında yeni seçilen yöneticilere plaket verildi.

Karşıyaka’daki yemekli programa Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, milletvekilleri katıldı.

Görevlerine yeni gelen başkanlar ile yöneticilere tebrik niteliği taşıyan etkinlikte konuşmalar yapıldıktan sonra basına kapalı bölüme geçildi.

İZMİR’E ÇANKAYA ÖRNEĞİ
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın basına kapalı toplantıda net bir şekilde tek aday vurgusu yaptığı öğrenildi. Salıcı’nın, “Çankaya gibi güçlü olduğumuz bir ilçede mutabakat sağladık ve tek adaylı kongre yaptık. Ama aynı zamanda ‘aday çıkaramazsınız’ dedikleri Hakkari’deki ilçe kongresinde çoklu yarış gerçekleştirdik. Bizi ikisi de mutlu etti. Biz İzmir gibi güçlü olduğumuz yerde Çankaya mutabakatını sağlamalıyız. Parti içine dökeceğimiz enerjiden çok iktidar olmaya odaklanmalıyız” şeklinde konuştuğu aktarıldı.

SALICI’NIN TEK ADAY VURGUSU SOYER’İ RAHATSIZ MI ETTİ?
Konuşmanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i memnun etmediği öne sürüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer süreçte defalarca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ve ‘Deniz Bey ile uyumlu çalışamam’ diyerek İl Başkanı Deniz Yücel’e soğuk baktığını dile getirmişti. CHP Lideri’nin ise İzmir’den giden heyetlere ‘Deniz Bey ile devam edeceğiz, mümkünse kongre tek adaylı olsun’ dediği kulislere yansımıştı.

MEVCUT DURUMDAN MEMNUN DEĞİLİM!
Öte yandan İzmir’de kulisler sürekli hareketli. İl Başkanı Deniz Yücel’in kongrelerde yeni seçilen ilçe başkanlarına tebrik ziyaretleri dikkat çekiyor. Kimi partililere göre Yücel’in ilçe turu adaylık ilanı olarak görülüyor. Diğer yandan ise Yücel’in yanında fotoğraf vermekten kaçınan ilçe başkanları da Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile makamda bir araya geldi. Soyer’in başkanlara, “Belediye başkanı olarak hizmet üretmek istiyorum. İl başkanlığı ile uyumlu çalışmak istiyorum. Mevcut durumdan çok memnun değilim” dediği ve Yücel’in ismini bir kere bile telaffuz etmeden değişimi vurguladığı aktarıldı. İlçe başkanlarını Soyer’in odasında toplantıya çağırma hamlesinin de Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu tarafından gerçekleştiği belirtildi.

YÜCEL’İN KARŞISINA TÜRKBAY MI ÇIKACAK?
Başkan Soyer’in Kılıçdaroğlu’na karşı bir aday çıkarma hareketine girişmeyeceği öğrenildi. Fakat Soyer’in yakın çevresinin, ‘Büyükşehir gövdesini koyarsa il kongresinden mağlup ayrılmaz” düşüncesinde olduğu ve bu yönde bir çalışmanın gerçekleşmesi için çalışmalara giriştiği aktarıldı. Soyer ile tek olarak görüşen Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın son dakika sürprizi olarak Yücel’in karşısına aday çıkabileceği kulislerde konuşuluyor.

TEK ADAY OLURA LİDER KONGREYE Mİ GELECEK?
Ayrıca İstanbul’da Canan Kaftancıoğlu, İzmir’de de Deniz Yücel’in devam etmesi yönünde net bir tavır sergileyen Kılıçdaroğlu’nun 8 Şubat’ta gerçekleşmesi planlanan il kongresinde tek aday gidilmesi halinde katılabileceği de iddia edildi.