GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
9 Eylül 2021 Perşembe 13:28

Sakin Şehir’in başı belada... İzmir’in Bal Ormanı’na sondaj hançeri!

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı kırsal Kavakdere Mahallesi’ne jeotermal amaçlı sondaj çalışması başlatılmak için harekete geçildi. Ankara merkezli RSC Elektrik Üretim İnş. Tur. A.Ş.  tarafından yapılmak istenen projenin toplamda 3006 hektarlık alanda yapılması ve proje kapsamında 7 sondaj kuyusu açılması planlanıyor. Geçtiğimiz sene bölgeye can veren Kavakdere Barajı civarında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Bal Ormanı kurulması için ağaçlandırma çalışma yapılmıştı.

EGEDESONSÖZ- Son yıllarda Jeotermal Enerji Santrali yatırımcılarının gözde merkezlerinden bir haline gelen Seferihisar’a yeni bir JES projesi yapılması için harekete geçildi.

Yöre halkının tepkilerine neden olan jeotermal çalışmalarının yeni adresi JES’e karşı yürütülen mücadele ile ön plana çıkan Orhanlı Mahallesi’ne komşu olan Kavakdere Mahallesi oldu.

Ankara merkezli RSC Elektrik Üretim İnş. Tur. A.Ş.  bölgede jeotermal amaçlı sondaj çalışması başlatmak için proje hazırladı ve Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. Toplamda 3006 hektarlık alanda yapılmak istenen 7 ayrı sondaj çalışması için 17,5 milyon TL harcanması bekleniyor.

Bölgede açılacak 7 ayrı sondaj kuyusundan üçünün mahallenin çok yakınında olması dikkat çekiyor. Ayrıca bölgeye can veren Kavakdere Barajı’na yakın bölgede Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında alanda Bal Ormanı kurulması için yoğun bir ağaçlandırma çalışması da yürütülmüştü.