GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ocak 2022 Pazartesi 21:04

Sahada 'siyasi' gerilim!

Futbol arenasında siyasi gerilim yaşanıyor. Malatyaspor'un puan kayıpları nedeniyle 'en çok haksızlığa uğrayan takım' isyanını dile getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın tweetine Göztepe taraftarları AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'yı örnek göstererek, futbola siyaset karıştırmama uyarısı yaptı. Kaya da yaptığı açıklamada, "Ne haksızlık yapar, ne de haksızlığa müsaade ederiz" dedi.

EGEDESONSÖZ- Futbol arenasında yaşanan puan kayıpları siyasi gerilime neden oldu. Malatyaspor'un kötü gidişatı ve yaşadığı puan kayıpları nedeniyle en çok haksızlığa uğrayan takım olduğunu öne süren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Sezon başından beri sürekli haksızlıklara uğrayan, penaltıları verilmeyen, puan kayıplarına göz yumulan Yeni Malatyaspor’a karşı kusuru aşan bilinçli bir kötülük ile karşı karşıyayız" açıklamasını yaptı.

Göztepe maçı öncesinde yapılan bu açıklama üzerine Göztepe taraftarları da tepki gösterdi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'yı örnek göstererek, CHP'li Ağbaba'ya futbola siyaset karıştırmama çağrısı yapan Göztepe taraftarları, "Bırakın futbola siyaset karıştırmayı, ucuz masa başı oyunlarını. Göztepe’nin her zaman yanında olan Mahmut Atilla Kaya‘nın bir kere böyle bir şey paylaştığını gördünüz mü ? Göztepe maçı öncesi ne oldu da aşka geldiniz sayın Veli Ağbaba?" dediler.

AK Partili Kaya ise bu açıklama üzerine, "Biz, ŞANLI ŞEREFLİ GÖZTEPE taraftarıyız. Göztepemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, kendi gücüne güvenerek, başarıyı masada değil sahada arayarak, hedeflerine yürümeye devam edecektir. Ne haksızlık yapar, ne de haksızlığa müsaade ederiz!" dedi.