GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
5 Temmuz 2017 Çarşamba 21:45

Sağlıkta yeni atama: Kuzey Bölgesi Genel Sekreteri belli oldu!

İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne yeni atanan isim belli oldu. Genel Sekreterliğe Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç getirildi.

EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanlığı, İzmir Kuzey ve Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri ile yollarını ayırmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne geçtiğimiz günlerde Op. Dr. Anıl Esen getirilmesinin ardından gözler Kuzey Bölgesi’ne yapılacak olan atamaya çevrilmişti.

İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ise yeni atama bugün yapıldı. Genel sekreterliğe Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç getirildi.

Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç kimdir?
1980 yılında Hozat’da doğdu. İlkokul ortaokul ve liseyi Malatya’da tamamladı. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2006-2007 yıllarında Malatya’da

Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimliği ve Sağlık Grup Başkanlığı yaptı. 2008- 2009 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalıştı. 2009-2012 arasında İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Aile Hekimliği Uzmanlık eğitimini aldı. 2013-2014 yılları arasında Sivas

Altınyayla Devlet Hastanesinde başhekim olarak görev yaptı. 2015 yılı şubat ayında Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Geçtiğimiz yıl ise Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesi Başhekimi olarak atandı.