GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
28 Kasım 2020 Cumartesi 08:39

Sağlıklı yaşam şifresi: 2Z

Bağışıklık sistemini güçlendiren, vücut direncini artıran zencefil ve zerdeçala olan talebin salgın zamanında ikiye katlandığını belirten aktar Engin Göktekin, "Müşterilerimize zencefil ve zerdeçal yetiştirmekte zorlanıyoruz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Beslenme ve sağlık programlarına konuk olan uzmanların, korona salgınını yaşadığımız şu günlerde zencefil ve zerdeçal tüketimi çağrısını sık sık yapması üzerine, bu iki ürüne olan talep olağanüstü arttı. İzmirli Emin Baharat'ın sahiplerinden aktar Engin Göktekin, sağlıklı yaşamın şifresi haline gelen 2 Z'nin, yani zencefil ve zerdeçalın pandemiden öncesine göre tüketiminin yüzde 50 arttığına dikkat çekti.
KİLOSU 90 LİRAYA YÜKSELDİ
Hekimlerin, vücut direncini artırdığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği yönündeki tavsiyeleri üzerine zencefil ve zerdeçala olan ilgi, her geçen gün büyüyor. Aktar Engin Göktekin, "Bu yoğun talep devam ederken, dolar bazlı bir ürün olması sebebiyle bunların fiyatı, kilosu 60 liradan 90 liraya çıktı. Zencefil,, zaten kaynatılıp içilen bir ürün. Bu nedenle yemeklerde de kullanıyorlar. Hem yemeklere tat veriyor, hem de şifa veriyor. Bu iki değerli ürünü yoğurt, bal, pekmez gibi gıda maddeleriyle birlikte tüketilebiliyor. Suya katıp tüketmek de mümkün. Zencefil ve zerdeçal tüketenler, hem sağlıklı olduklarını, hem zinde olduklarını söylüyorlar ve ellerindeki ürün tükendiğinde yenisini almaya geliyorlar" dedi.