GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
15 Mayıs 2021 Cumartesi 10:43

Sağlık ve spor dünyasından çağrı: Kupa finali seyircili olmasın!

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel ve TFF'de 12 yıl görev yapan İzmirli spor adamı Kemal Zorlu, 18 Mayıs'ta Gürsel Aksel Stadı'nda Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finaline seyirci alınmasının, koronayla mücadeleyi sekteye uğratacağını, bu nedenle stada seyirci alınmaması gerektiğini ifade ettiler

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Korona salgınından kurtulmak için 15 aydır çok büyük bir mücadele sergilenirken, Ziraat Türkiye Kupası final maçına yaklaşık 7 bin seyircinin alınması fikri, hem bilim insanları hem de futbol adamları tarafından tepkiyle karşılandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda 12 yıl boyunca Asbaşkanlık yapan İzmirli spor adamı Kemal Zorlu ile İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, Beşiktaş-Antalyaspor arasında 18 Mayıs Salı günü Gürsel Aksel Stadı'nda oynayacağı maçla ilgili olarak alınan bu kararın, koronayla mücadelenin verildiği süreçte doğru bir karar olmayacağına vurgu yaptı.

ZORLU: KORONADAN HENÜZ KURTULMADIĞIMIZ UNUTULMAMALI
Altay'da yıllarca başkanlık, yöneticilik yapan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski Asbaşkanlarından Kemal Zorlu, "Evet, insanlar maça gitmek istiyor. O atmosferi özledi. Statta maç izlemeyi hepimiz özledik" dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı: "Korona salgını henüz geçmedi. Rakamlar biraz aşağıya düşmüş olsa da yeterli olmadığı muhakkak. Korona salgınından henüz kurtulmuş değiliz. Maça seyirci alınması yönündeki kararın doğru olmadığını düşünüyorum. Bunca zamandır tüm lig maçları seyircisiz oynanmışken, final maçına seyirci alınması, kentimizdeki korona vakalarını yeniden tırmandırabilir. İzmir tehlikeye atılmamalı."

YÜKSEL: KARAR, YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ise aralıklı oturma şartı da getirilmiş olsa, yaklaşık 7 bin seyircinin stada nasıl sokulacağı, maç sonunda nasıl çıkarılacağı gibi soru işaretleri olduğunu söyledi. Dr. Yüksel, şunları söyledi:

"Böylesine büyük bir kalabalığın bir statta, aynı yerde bulunmasının, covid 19 açısından sıkıntı yaratacağı bir gerçek. Bu tip organizasyonlarda başarılı olduğumuz söylenemez. Ne sınavları becerebildik, ne de kongrelerde kontrolü sağlayabildik. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. Yetkili kurumlar, final maçında stada seyirci alma kararını yeniden gözden geçirmeli. Hayata dönüş için, stada seyirci alabilmek için, bilimsel verilerin buna imkan verecek noktaya gelmesi lazım. Daha önceki başarısız organizasyonları göz önünde tutarsak, seyircili maçın çok tehlikeli bir karar olacağını öngörüyoruz. Vaka sayılarına, İzmir'in tablosuna bakıp bir değerlinde yapmadan, şartlar elverişli olmadığı halde maça seyirci almak, üstelik 7 bin seyirci almak, çok büyük bir yanlış olur. Maçtan sonra korona vakaları yeniden artış gösterirse, kimse bunun hesabını veremez."