GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
2 Nisan 2018 Pazartesi 16:17

Sağlık Müdürlüğü'nden Otizm farkındalığı

Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” ve 2 Nisan günü ise “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur Otizm konusunda farkındalığa dikkat çekmek için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olarak neler yaptıklarını ve Otizm nedir, tedavisi nasıl olmalıdır vb konularda bilgi verdi.

İl Müdürü Salnur “İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Sağlık Bakanlığı Ruh Sağlığı Daire Başkanlığınca yürütülen “Otizm Spektrum Bozukluğu(OSB) Tarama ve Takip Programı’nın ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla 4 Mayıs 2017 tarihinde 25 ilin katılımı ile halk sağlığı müdürlükleri personellerinden oluşturulan koordinasyon ekiplerine ve eğitimci olarak görev alacak çocuk psikiyatristlerine yönelik bir eğitim gerçekleştirildiğini belirtti. Uz. Dr. Salnur “20.09.2017 ve 11.11.2017 tarihleri arasında toplam 61 oturumda gerçekleştirilen eğitimlerde toplam 1010 Aile hekimine ve 897 Aile Sağlığı Elemanına Otizm Spektrum Bozukluğu Farkındalık Eğitimleri verildiğini ayrıca;
10 -12 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak eğitim programı ile eğitim almayan toplam 372 personele (Aile hekimine ve Aile Sağlığı Elemanı) Otizm Spektrum Bozukluğu Farkındalık Eğitimleri verileceğini belirtti.