GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
22 Ağustos 2018 Çarşamba 08:00

Sağlık İl Müdürü Salnur'dan hem bayramlaşma hem evde sağlık bakımı

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur Kurban Bayramı’nın birinci gününde evde bakım hastaları İklime Atalay, Safiye Akmeşe ve Şükrü Şahin’i evlerinde ziyaret etti, bayramlarını kutladı.

S.B.Ü. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sema Aktolga tarafından organize edilen programda İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, Kurban Bayramı’nın birinci gününde evde bakım hastaları İklime Atalay, Safiye Akmeşe ve Şükrü Şahin’in evlerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde geçmiş olsun dileklerini ileterek; sohbet etti,  taleplerini dinledi ve bayramlarını kutladı.

“EVDE BAKIM HASTALARIMIZIN TAHLİLLERİNİ DE EVDE YAPMAYA BAŞLAYACAĞIZ VE BU TÜRKİYE’DE İLK OLACAK…”
Evde sağlık hizmetleri kapsamında şuan İzmir’de; 26 hastane, 2 ek bina, 7 ağız diş sağlığı merkezi (ADSM) olmak üzere, toplam 35 sağlık kurumunda evde sağlık hizmeti verildiğini ifade eden İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, İzmir genelinde aktif kayıtlı 24 bin evde bakım hastası bulunduğunu belirtti. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Salnur, “Hastalarımızı olabildiğince evinde rahat ettirmek, tedavisini evde yapmak çok önemli. İnşallah Bayramdan sonra evde bakım hastalarımızın tahlillerini de evde yapmaya başlayacağız ve bu Türkiye’de ilk olacak.” dedi. 

“ALLAH RAZI OLSUN. ZİYARETİNİZ BENİ ÇOK MEMNUN ETTİ.”
Evde Bakım Hastası İklime Atalay’ın oğlu Ali Sabit Atalay, “Çok teşekkür ediyorum evde bakım hizmetleri ekibi bugüne kadar beni hiç kırmadılar haklarını ödeyemem. Hasta bakım konusunda Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesinde eğitim aldım. Aspire etmeyi, yatak yarası oluşumunu engellemek için pozisyon vermeyi, hastamı uygun şekilde yıkamayı öğrendim. Allah sizden razı olsun. Ziyaretiniz beni çok memnun etti. Allah sizlerin yardımcısı olsun.” diye konuştu.“ŞUAN EŞİMİN SAĞLIĞI YERİNDE, ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.”
Bayram ziyareti nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade eden Evde Bakım Hastası Safiye Akmeşe’nin Eşi Ali Akmeşe, “Evde Sağlık Hizmetleri Ekibinden aldığım bilgilerle eşimin şeker ve tansiyon takibini evde yapıyorum. İlaçlarını düzenli olarak veriyorum. Şuan eşimin sağlığı yerinde, Allah sizden razı olsun.” dedi. 

Bayramlaşma programı kapsamında İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur’un bayram ziyareti nedeniyle evde bakım hastası Şükrü Şahin duygulandı, gördüğü yakın ilgi nedeniyle teşekkür etti. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Salnur, Şükrü Şahin ve yakınları ile sohbet ederek, taleplerini dinledi.

S.B.Ü. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni de ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Salnur, acil serviste yatan hastalarla tek tek ilgilendi, bayramlarını kutladı. Nöbetçi sağlık personelleriyle de bayramlaşarak, başarılar diledi.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNE BAŞVURU NASIL OLUYOR?
Evde sağlık hizmetini, hastanelerde oluşturulan evde sağlık birimleri ve sağlık müdürlükleri bünyesindeki mobil ekipler veriyor. Evde sağlık hizmetlerinden Sağlık Bakanlığı'nın 444 38 33 numaralı hattı aranarak, ücretsiz hizmet alınıyor.

Evde sağlık hizmeti, yatağa bağımlı ve kronik hastalığı olan hastaların ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin ev ortamında ve bu konuda uzman bir kadro ile sunulmasıdır. Bu hizmetle, hastaya tanı koymak yerine tanısı konulmuş hastaya düzenlenen tedavinin takibi ve uygulanması sağlanıyor.

EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN KİMLER YARARLANABİLİYOR?
Evde sağlık hizmeti alabilecek grupta önceliği, kronik hastalığı nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi olması gereken hasta grubu oluşturuyor. Bu gruba:

 *Yürüyemeyen ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olup yatağa tam bağımlı olan engelli ve yaşlı hastalar (Alzheimer, demans, felç hastaları gibi…),

 *Büyük cerrahi operasyon geçirmiş olanlar,

 *Ortopedi ve travmatoloji hastalarından yara bakımı, enjeksiyon, infüzyon ve diğer kısa süreli hemşirelik hizmetlerine ihtiyaç duyanlar,

 *İleri derecedeki kas hastalığı, diyabet, kalp, damar, hipertansiyon ve nörolojik hastalığı olanlar,

 *Terminal dönem, kanser (onkoloji) hastası olan palyatif bakım hastaları,

 *KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) vb. akciğer ve solunum sistemi hastalıkları olan, oksijen tedavisine ihtiyacı olan diğer hastalar,

 *Spastik çocuklar.