GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Mayıs 2016 Pazartesi 15:40

Sabuncubeli Tüneli’nin malzemesi Bornova’dan çıkacak!

İzmir-Manisa arasında yapımı sürdürülen Sabuncubeli Tüneli’nin yüklenici firması Kalyon İnşaat Bornova Kurudere’de kuracağı hazır beton ve taş ocağı ile tünele malzeme temin edecek. Şirket, burada 360 bin ton malzeme üretecek.

EGEDESONSÖZ - İzmir ile Manisa arasındaki mesafeyi 15 dakikaya düşürecek olan Sabuncubeli Tüneli’ndeki çalışmalar sürüyor. Yüklenici firmanın batması üzerine yeniden çıkılan ihaleyi İstanbul’da 3. Havalimanı İnşaatı’nı yapan Kalyon İnşaat kazanmıştı. Şirket, Valiliğe başvuru yaparak tünel çalışmalarında ve bağlantı yollarında kullanmak üzere malzeme üretimi için izin talebinde bulundu.

Projeye göre şirket, Bornova ilçesi, Kurudere Köyü’nde Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü’ne ait olan alanda konkasör tesisi kurarak hazır beton tesisinde hammadde olarak kullanılan malzemelerin uygun boyutlarda üretilmesi faaliyetini gerçekleştirecek. Sabuncubeli Tünelinin yapım çalışmasında kullanılan hazır beton tesisinde hammadde, tünel çalışma sahasında dolgu malzemesi ve asfalt, yol, köprü, tünel yapımında kullanılması için ocaktan çıkarılan malzemenin uygun hale getirmeyi amaçlanıyor. 

Ocaktan çıkarılan malzemeler, kamyonlara yüklenerek tesise gelecek. 

Konkasör tesisinde üretilecek dört çeşit malzemenin tamamı yıllık 360 bin ton olması düşünülüyor. Şirket proje için 1 milyon 100 bin TL kaynak ayırırken çalışmalar kısa sürede başlayacak.