GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
1 Aralık 2017 Cuma 11:34

Sabah ritüelleriniz kilonuzu belirliyor!

Sabah uyanır uyanmaz kendiniz hakkında düşünmeye başlamayı ve bakımınıza günün ilk dakikasından itibaren ele almayı bir rutin haline getirmelisiniz. Ancak bu şekilde istediğiniz sağlığa ve kiloya kavuşabilirsiniz. İşte sağlıklı bir metabolizma ve hızlı yağ yakmak için sabah yapmanız gerekenler…

Kahvaltınıza protein ekleyin
Uzmanlar yağsız proteinlerin tokluk hissi vermeye yardım ettiğini ve egzersiz yapmadığınızda bile kalori yakan yağsız kasları oluşturmakta destek olduklarını söylüyor. Çoğumuz protein ihtiyacımızı, balık, hindi, tavuk, fasulye, bakliyat gibi kaynaklardan karşılamaya çalışıyoruz. Ancak en çabuğu bunu kırmızı et ve peynirden elde etmek. Bu nedenle siz de yalın proteinlere odaklanın ve her 2 kilonuz için günde 1 gram protein tüketin. Örneğin 60 kiloysanız yaklaşık 30 gram protein tüketmelisiniz.

Günün ilk öğününe televizyon karşısında başlamayın
En sevdiğiniz diziyi ya da sabah programını izleyecek başka vaktiniz olmayabilir ancak yemek sırasında televizyon izlemenin kilonuz üzerinde ciddi etkileri bulunuyor. Yemek sırasında yediklerinizin seslerini duyabilirseniz daha az yemek tüketiyorsunuz. Yapılan araştırmalar da bu tezi doğruluyor. Beyin öğütme ve ısırmadan çıkan sesleri algıladığında doyduğunu anlıyor ve daha az yiyecek tüketiyor.

Kortizol seviyenizi azaltmak için bir şeyler yapın
Mayo Clinic’te görev alan endokrinoloji ve obezite uzmanı Michael Jensen, stresin kortizol düzeyini artırdığını ve bunun da kilo almanıza neden olduğunu söylüyor. Ayrıca stres metabolizmayı yavaşlatıyor. Bu nedenle günde en az 1 saatinizi sizi rahatlatacak ve stresinizi alacak bir aktiviteye ayırmanız gerekiyor.

Egzersiz yapın ancak her gün aynı şekilde değil!
Özellikle sadece kardiyo çalışıyorsanız bu konu sizi ilgilendiriyor. Çünkü tek başına kardiyonun ya da ağırlık çalışmanın büyük bir faydası yoktur. Göbek yağından kurtulmanın en etkili yolu ikisini iyi bir şekilde kombine etmektir. Bu nedenle her ikisi için de bir rutin oluşturun ve hafta başında yüksek yoğunluklu bir program hazırlayın.

Öğle yemeğini öğle yemeğinden önce yiyin
Açlık hissettiğinizde beyninizde adeta alarm çalar. Oysa siz bu alarmı beklemeden kendi alarmınızı kendiniz kurarsanız çok daha karşı çıkarsınız. Yapılan bir araştırma gösteriyor ki insanlar öğle yemekleri gelmeden 60 dakika önce yemek yediklerinde çok daha az kalorili yemeklere yöneliyorlar.(Hürriyet)