GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Temmuz 2021 Cuma 14:45

Saat tartışması yeniden gündemde... Ölmüş babamı siyasete alet etti!

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatından sonra yapılan başkanlık seçimi sürecinde tartışmalara neden olan CHP’li Üye Mustafa Akbıyık’ın transferinin ilçe binasında yapılmadığını söyledi. Duvardaki saat görüntüsüyle gündeme gelen yerin AK Parti eski İlçe Başkanı Hasan Akbıyık’ın ofisi olduğunu belirtti.

EGEDESONSÖZ- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından yapılan başkanlık seçiminde tartışmalara neden olan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Akbıyık’ın AK Parti’ye transferi yeniden gündem oldu. O dönem duvardaki saatin 11’i göstermesi, seçimlerin öğleden sonra başlaması ve transfer haberinin ise akşama doğru gündeme düşmesinin ardından “geçiş önceden mi oldu” sorusu gündeme gelmişti. AK Parti cephesi “saat bozuktu” açıklaması yaparken CHP’liler ise Meclis Üyesi Akbıyık’ın CHP’li üye sıfatıyla toplantılara katılıp oy kullandığını anlatmıştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın SONSÖZ TV’de katıldığı programda yaptığı açıklamalara yanıt veren CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, “Sevgili Atilla benim istifa etmemi istemiş. Ben gördüğüme inanırım. Duvardaki saat 11’deyse ve transfer o saatte değilse saati tamir etmeyen ilçe başkanı istifa etsin” demişti.

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın’ın babasının saatçi olduğunu vurgulayan Nalbantoğlu, Atilla Kaya’nın da ayrıca babasıyla çok iyi dost olduğunu anlatmıştı.

RAHMETLİ BABAMI SİYASETE ALET EDİYOR
Duvardaki saat tartışmalarıyla gündeme gelen AK Parti İlçe Başkanı Günaydın açıklama yaptı. Günaydın, “Genç bir siyasetçi olarak, uzun yıllardır siyasetin içerisinde bulunmuş bir büyüğümüz olan Sayın Rıfat Nalbantoğlu'nun açıklamalarını üzülerek takip ettim. Siyasette tecrübe çok önemlidir. Ülkeye, şehrine hizmet etmek, memleketin ve milletin sorunlarının çözümü için çaba göstermek ancak siyasi tecrübe ile mümkündür” dedi.

“Ben şahsen Sayın Nalbantoğlu'nu siyasi tecrübesi ile meşhur bir şahsiyet, bir ağabeyimiz olarak bilirdim. Çok üzüldüm, gerçekten çok üzüldüm” diyen AK Partili Günaydın, “Kendisi bir siyasi polemiğe rahmetli babamı alet ediyor. Benim babam, Torbalı'daki seçimden çok önce, rahmetli Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatından da çok önce vefat etti. Babam, Aralık ayında uzun bir süre Koronavirüs tedavisi gördükten sonra aramızdan ayrıldı. Benim rahmetli babam da tecrübeli bir siyasetçiydi. Torbalı'da 10 sene Refah Partisi'nin İlçe Başkanlığını, İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliğini ve Genel Merkez MKYK Üyeliğini yaptı. Ben siyaseti rahmetli babamdan öğrendim. Bugün Sayın Nalbantoğlu'nun açıklamalarını görünce, ölmüş babamın üzerinden siyaset yapmasını görünce çok üzüldüm. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Böyle siyaset olmaz. Bakın, İyi Parti'den istifa ederek partimize katılan Sayın Belediye Meclis Üyesi Mustafa Akbıyık, rozeti partimizde takmamıştır. Rozet takılan yer, özel bir ofistir. Mustafa Bey'in akrabası da olan, eski ilçe başkanımız Hasan Akbıyık'ın ofisidir. Bir kere bunu bilmiyorsunuz. Evet, oradaki saatin pili bitmiş, bu gayet olağan bir şeydir. Bugün aynı ofise gelin, o saat aynı şekilde duruyor. Ayrıca, orada çekilen fotoğraflar Iphone ile çekilmiş ve Icloud programında fotoğrafların çekiliş tarihi, saati, günü rahatlıkla görülebilir. Ben buradan iddia ediyorum. Bilirkişiye gidelim, fotoğrafları verelim ve incelenmesini isteyelim. Eğer Sayın Nalbantoğlu'nun iddia ettiği gibi, rozet takma töreni seçimden sonra değil de seçimden önce olduysa ben siyaseti bırakacağım. Ama aksi olursa Sayın Nalbantoğlu'dan siyaseti bırakmasını değil, ölmüş babamı siyasete alet etmesinden dolayı özür dilemesini isteyeceğim. Buna varsa buyursun” ifadelerini kullandı.