GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Aralık 2016 Çarşamba 23:14

Saadet Öğretmen Bayraklı Belediyesi'nden istifa etti!

İlkokul öğrencisi 6 kız çocuğuna yapılan tacizi ortaya çıkaran Öğretmen Saadet Özkan, Bayraklı Belediyesi’nde 10 Aralık’ta başladığı görevinden istifa etti. Saadet Öğretmen açıklamasında “Bazı etik olmayan durumlarla karşılaştığımdan dolayı kendi isteğimle ayrılıyorum" ifadesine yer verdi.
EGEDESONSÖZ - İzmir Menderes ilçesinde yaşları 6 ile 11 arasında değişen ilkokul öğrencisi 6 kız çocuğuna yapılan tacizi ortaya çıkararak ülkenin gönlünde taht kuran öğretmen Saadet Özkan, tacizci müdür Adil Ş.’nin yargılandığı davanın 1 Aralık’taki duruşması sonrası Bayraklı Belediyesi tarafından işe alınmıştı.

Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ tarafından Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Semt Merkezleri sorumlusu olarak işe alınan Saadet Öğretmen 10 Aralık’ta başladığı görevinden 18 gün sonra istifa etti.

Saadet Öğretmen’in istifasının ardında Başkan Karabağ tarafından ‘kadrolu’ olarak işe başlatılma ve ‘sözleşme memur’ yapma gibi sözlerin yerine getirilmemesinin yanı sıra uzmanlığı dışında görevlendirilme yapılması, projelerinin engellenmesi ve bu yöndeki itirazlarının ciddiye alınmaması gibi nedenlerin yattığı öğrenildi.

BAZI ETİK OLMAYAN DURUMLARLA…
Saadet Özkan istifa sonrası açıklamasında, “Bayraklı Belediyesi'ndeki görevimden projelerimi sunma fırsatı bulamadığımdan ve bazı etik olmayan durumlarla karşılaştığımdan dolayı kendi isteğimle ayrılıyorum” ifadelerine yer verdi.

Saadet Öğretmen belediyede projelerinin hayat bulacağına inanmadığı için ayrılık kararı aldığını söylerken yaşamına kişisel gelişim uzmanı ya da danışman olarak devam etmek istediğini belirtti.