GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
31 Mart 2020 Salı 15:44

S plakalı araç yetersiz kaldı: O araçlar da taşıma yapabilecek

İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin onayıyla koronavirüs salgını nedeniyle kapasitesi yarıya düşürülen S plakalı araçlar dışında ABC plakalı araçlara da izin çıktı. Güzergah izin belgesi bulunması koşuluyla işyerlerinin ve işyerleri ile sözleşmesi bulunan minibüslerin taşıma yapmasına onay verildi.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçları ve servislerde uygulanan yüzde 50 müşteri kuralı devam ediyor. Kapasitesinin yarısı kadar yolcu alabilen servis araçları ve taşıma şirketlerine yönelik denetimler sürüyor.

Yoğun çalışma koşulları bulunan fabrika ve işletmelerin ihtiyaçlarını gideren S Plakalı servis araçları talep fazla olunca durumu yetkili makamlara bildirdi. İzmir Ticaret Odası ve başvuru yaparak ABC plakalı araçların da taşıma yapması için izin istedi. Durumu değerlendiren valilik ve belediye UKOME müdürlüğü “güzergah izin belgesi” olması şartı, şirketlerin kendisinin servislerinin bulunması ve şirketle sözleşme şartı dahilinde izin verdi. Buna göre, İzmir’de 1 Mayıs tarihine kadar minibüs tarzı araçlar da taşıma yapabilecek.

Öte yandan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener karar nedeniyle İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.