GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Ağustos 2020 Pazartesi 15:35

‘S Plaka’ için ihale kararı! Servisçilerin başkanı Bostancı: Soyer'in adaletine güveniyorum!

Soyer'in, bir grup rantçı tarafından yanlış bilgilendirildiğini belirten İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri  Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "Bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum" dedi

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı UKOME, S Plaka ihalesinin yapılmasını karara bağladı. Bu karar, İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası'na kayıtlı servisçilerin tepkisine neden oldu.

İhale kararından vazgeçilmesi için eylemler yapan servisçiler, yeni S plakalı araca ihtiyaç olmadığı vurgusunu yaparken, Oda Başkanı Hasan Basri Bostancı, şu açıklamayı yaptı:

"UKOME, bu konuyu yeniden değerlendirsin. Pandemi sürecini yaşıyoruz. Zaten 6 aydır iş yapamıyoruz. İzmir'de 2 bine yakın aracımız işsiz garajda duruyor. İhaleyi, ihtiyaç nedeniyle yaptıklarını söylüyorlar. Nerede ihtiyaç varsa, hemen 100, yarın 1000 aracımızı oraya yönlendirelim. Tamamen suni bir gündem. Rantçıların yapmış olduğu yanlış bilgilendirme yüzünden İzmir Büyşükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, böyle bir karara imza atmıştır. Fakat bizler Tunç Soyer başkanımızın adaletine güveniyoruz. Yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz."