GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Eylül 2022 Salı 14:14

Rusya-Ukrayna savaşı İzmirli firmayı vurdu!

Ege Seramik yaptığı açıklama ile Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın yarattığı olumsuz ekonomik koşullardan dolayı tasarruf tedbirleri almak zorunda kaldıklarını duyurdu.

EGEDESONSÖZ – İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Mahallesi’nde kurulu bulunan Ege Seramik Sanayi Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklama ile verimsiz ve üretim siparişi bulunmayan hatların geçici olarak kapatılacağı açıkladı.

Şirket kapatmaya gerekçe olarak olumsuz etkileri devam eden COVID-19 pandemisinin etkilerini ve Rusya Ukrayna arasındaki savaşın tedarik zincirlerine olan etkisini ve emtia ve enerji fiyatlarına bağlı olarak artan yüksek enflasyonu gösterdi.

Yaklaşık bin işçinin çalıştığı fabrikada gönüllü olarak işten çıkmak isteyen işçilerin tazminatı ödenerek iş sözleşmelerinin sonlandırılması ya da birikmiş yıllık izinlerinin kullandırılması yönünde uygulama yapılacağı öğrenildi.

Şirketin yaptığı açıklama şu şekilde

Yönetim Kurulumuzun 26 Eylül 2022 Pazartesi günü gerçekleştirmiş olduğu toplantıda; dünyada ve ülkemizde, 2020 yılı başından itibaren olumsuz etkileri halen devam eden Covid 19 pandemisi ile 2022 yılında patlak veren Rusya Ukrayna savaşının olumsuz sosyo-ekonomik etkileri ile beraber, tedarik zincirindeki bozulmalar paralelinde hammadde ve emtia fiyatlarının yükselmesi, enerji fiyatlarının kontrol edilemez yönde artmaya devam etmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle, Şirketimiz ticari faaliyetleri olumsuz yönde etkilenmiştir. Genel ekonomik zorlayıcı etkilerin bertarafı maksadıyla, Şirketimiz genelinde tasarruf tedbirleri alınmıştır. Tasarruf tedbirlerinin alınması ve uygulanmasına karşın, seramik sektöründeki gerek dış pazar, gerekse iç pazardaki daralmanın giderek artması, siparişlerin azalması sebebiyle, tasarruf tedbirlerinin gözden geçirilmesine ve ilave tedbirler alınmasına ihtiyaç duyulmuştur."