GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
15 Ocak 2018 Pazartesi 11:37

Rusya'dan Suriye tepkisi: Bölünmeye yol açar!

ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'nin kuzeyinde 30 bin kişilik sınır gücü oluşturacağını açıklamasının ardından bölgede son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,  ABD'nin desteklediği grupların Suriye'de bölünmeye neden olabileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin İdlib'de gözlem noktaları kurma işlemini hızlandıracağını umduğunu söyledi.

Lavrov, ABD'nin Suriye'de rejimi değişitirmek isteyen gruplara yardım ettiğini söyledi. Rus bakan, ABD destekli grupların kontrol ettiği bölgenin Suriye'nin bölünmesine neden olabileceğini belirtti.

ABD öncülüğündeki koalisyon dün 30 bin kişilik yeni bir sınır koruma gücü oluşturacağını duyurmuş ve bu güçlerin yarısının Suriye Demokratik Güçleri'nden oluşturulacağı açıklanmıştı. Yeni gücün Türkiye ve Irak sınırında yer alacağı belirtilmişti.

Lavrov'un bir diğer önemli gündem maddesi de İran ile yapılan nükleer anlaşmaydı. Lavrov, ABD'nin anlaşmada değişiklik yapmasının kabul edilemez olduğunu ve bu durumun olumsuz etkileri olacağını belirtti.

ESAD REJİMİNDEN AÇIKLAMA
ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir güç kuracağı yönündeki açıklamasına Esad rejiminden de tepki geldi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin kararının Suriye'nin egemenliğine açık bir saldırı olduğu belirtildi. (Habertürk)