GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
14 Nisan 2018 Cumartesi 08:37

Rusya'dan çok sert tepki: Sonuçsuz kalmayacak!

Rusya'nın ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Tehdit ediliyoruz. Bu tip hareketlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyarmıştık. Sonuçların bütün sorumluluğu Washington, Londra ve Paris'te." ifadeleri kullanıldı

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin açıklama yaptı. ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu.

ABD, İNGİLTERE VE FRANSA HAVA HAREKATI DÜZENLENLEDİ
Açıklamanın ardından ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'ye hava harekatı yapıyor. Suriye Devlet Televizyonu, hava savunma sistemleri ile saldırıya karşılık verildiğini duyurdu.

RUSYA: TEHDİT EDİLİYORUZ
Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri hava saldırısının sonuçlarının olacağı konusunda uyarıda bulunarak, Rusya'nın Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin kabul edilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Antonov attığı twitte, "Önceden tasarlanmış bir senaryo uygulanıyor. Yine, tehdit altındayız. Bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyardık. Rusya Cumhurbaşkanına hakaret etmek kabul edilemez. Kimyasal silahların en büyük cephaneliğine sahip olan ABD diğer ülkeleri suçlamak gibi bir hakka sahip değil" ifadelerini kullandı.