GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
22 Kasım 2017 Çarşamba 16:58

Rusya'daki kritik 'üçlü zirve' başladı

Suriye'nin geleceği için büyük önem taşıyan görüşme bugün Rusya'nın Soçi şehrinde başladı. Rusya'nın ev sahipliğinde yapılan zirveyle ilgili konuşan Putin, "Suriye'de siyasi uzlaşı için yeni bir aşamaya geldik" dedi.

Rusya'nın Soçi kentinde Suriye'nin geleceğinin konuşulduğu üçlü zirve başladı. Soçi'deki üçlü zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani katılıyor. 

Üçlü zirveyle ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve İran sayesinde Suriye'de DAEŞ engellendi. Siyasi çözüm Cenevre süreciyle tamamlanacak. BM kararına uygun olarak etnik uzlaşı sağlanmalı" açıklamasında bulundu.

RUHANİ: İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUNUM

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, "Barış süreci konusunda işbirliğinden memnunum. Suriye'deki tüm terör hücreleri ortadan kaldırılmalı" dedi.

RUHANİ İLE 40 DAKİKALIK GÖRÜŞME 

Üçlü zirve öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Soçi'de Sanatoryum Rus'ta bir araya geldi. İki lider arasındaki görüşme 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 günlük aranın ardından yeniden Rusya'da.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak özel uçak "TUR" ile saat 13.15'te Soçi kentine gelmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ve bazı ilgililer uğurlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Soçi'ye gitti.

ERDOĞAN VE RUHANİ'DEN ZİRVE ÖNCESİ İKİLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir araya geldi. Sanatoryum Rus'ta saat 15.50'de başlayan görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Soçi'deki üçlü zirvenin tek gündemi ise Suriye'deki geçiş süreci. Zirvede Suriye'de siyasi çözümün sağlanması için atılacak adımlar, şiddetin azaltılması için alınacak önlemler, terör örgütleriyle mücadele ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması gibi başlıklar ele alınıyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ÖNEMLİ BİR KARAR AÇIKLANACAK

Öte yandan İstanbul'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, zirvede önemli bir kararın açıklanacağını söyledi.(NTV,AA)