GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Eylül 2024 Pazar 21:41

RTÜK Başkanı: Yeni önlemlerimiz var!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yeni yayın döneminde gündüz kuşağı programlarıyla ilgili ilke düzeyinde yeni önlemler alınacağını duyurdu. "Artık kanun haricinde bir de ilke kararları olacak" açıklamasını yapan Şahin kısa süre içinde ayrıntıların paylaşılacağını söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Şahin, Ekol TV'de yayınlanan Sorgusuz Sualsiz programında Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtladı.

Gündüz kuşağı ile ilgili açıklamalarda Ebubekir Şahin, yeni yayın döneminde yeni önlemlerin söz konusu olduğunu söyledi.

Şahin konuyla ilgili şunları ifade etti:

"Çünkü çok fazla şikayet var, Gündüz kuşağı ile ilgili sadece izleyiciden değil, STK'lardan var, hükümet kanadından var, muhalefetten var, her taraftan var. Artık gündüz kuşağı dediğimiz programlarda kanunun haricinde ilke kararlarımız olacak."

'Sokak röportajlarına düzen getirilecek'
Sokak röportajlarıyla ilgili de konuşan RTÜK Başkanı "İftira atmayacaklar, yanlış bilgi vermeyecekler" dedi ve "Sokak röportajlarına düzen getirilecek. O söylenenleri kim söylerse söylesin gözaltına alınır ve bir soruşturma geçirir" açıklamasında bulundu.

İzmir'de bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve ardından tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu ile ilgili değerlendirmede bulunan Şahin şunları söyledi:

Benim açıklamamdan sonra harekete geçilmiş, hayır. O söylenenleri kim söylerse söylesin gözaltına alınır. Bir soruşturma geçirir. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir hareket var. Toplumun bir kesimine hakaret var. Bunları bir ay önce de söyleseydi bununla karşılaşılırdı.