GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Kasım 2019 Salı 20:24

RTÜK Başkanı Şahin TÜRKSAT'tan istifa etti

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında,  RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinin yasayla bağdaşmadığını ve bu yanlışın giderilmesi için de mevcut üye İlhan Taşcı’nın istifa istemli dilekçe vereceği bilgisini paylaşarak, “Bu yanlış düzeltilinceye kadar bu uygulamayı sürdüreceği” açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamanın ardından Ebubekir Şahin'in TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

Gelişmeyi paylaşan RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı oldu. Taşçı, sosyal medya hesabından “CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup toplantısında dikkat çektiği RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti” mesajını paylaştı.

Taşçı: İstifa kararı yerinde

RTÜK Başkanı Şahin'in istifasını Cumhuriyet'e değerlendiren Taşçı, "Bizim hiç kimseyle kişisel meselemiz yoktur, olamaz da. Biz RTÜK üyesi olarak tarafsızız ama hukukun bizatihi tarafıyız. Ortada yasaya aykırılık, hukuksuzluk varken bunu görmezden gelemeyiz. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün grup toplantısındaki değerlendirmeleri önemliydi yol göstericiydi. Olması gereken Ebubekir Şahin'in istifa etmesiydi. Bu bakımdan verdiği istifa kararı yerindedir. Hukuka aykırılığın giderilmesi bakımından istifa kararı isabetlidir" dedi.